Anonim

Handlar kapitel 10 Vers 1 till 23 med Rob & Sylvia Chassner

I The Walking Man av Jiro Taniguchi går huvudpersonen på en väg när han passerar det som verkar som ett vägmärke:

Jag kunde inte hitta mycket information online om vägmärken i Japan (vad jag tyckte så inte ut så här) eller erbjudanden (närmare bilden ovan).

Vad är det exakt? Och vad är det som bildar det? (blommor, ja, men vad är de andra två sakerna)

Jag känner inte till den ursprungliga mangan eller sammanhanget bakom scenen. Som japan kan jag dock säga att det är säkert att minnesmärket du nämnde är för en person som dog på platsen.

I Japan ser man ibland denna typ av blomoffer vid vägarna. När vi ser det vet vi att någon dog där och ibland lägger ihop händerna i bön. Om du lägger " " eller " " i Google-sökning kan du hitta några exempel.

När en dödlig olycka inträffar kommer någon (vanligtvis grannar eller bekant med den avlidne) att ta med blommor och andra saker (rökelsepinnar, leksaker, snacks, skull, cigaretter etc.) för att sörja honom eller henne. Så vitt jag vet är dessa minnesmärken ofta tillfälliga och människor tar med buketter. På scenen för Walking Man läggs blomman emellertid i en flaska (jag misstänker att den är gjord av plast), så det är möjligt att någon fortsätter att erbjuda blomman och ta hand om den.

När det gäller de andra sakerna än blomman verkar den lilla kruka bredvid flaskan vara en för att stå och bränna rökelsepinnarna. De två små lådorna på betongblocket är troligen fallet för rökelsepinnar (den nedre, större) och tändstickor (den mindre).

Mannen i mangan verkar tänka på döden som hände på platsen. Minnesmärket ser litet och ömtåligt ut jämfört med vägtrafiken, och den här scenen ger mig blandade känslor. Jag tycker att det är en imponerande skildring.

Jag hoppas att det här inlägget kommer att vara till någon hjälp.