Anonim

ICSE-RESULTAT 2020 LIVE UPDATE, ICSE / ISC 10 och 12 resultat idag kl 15, ICSE-resultat STÖRSTA UPPDATERING

När jag tittar på anime, särskilt sådana som fokuserar på livsskiva eller gymnasium, stöter jag ofta på ett testpapper som innehåller en karaktärs poäng. Det är dock intressant att notera att de rätta svaren är cirklade medan de fel är kryssade (kontrollerade?). Så vitt jag vet är fästingar för korrekta svar och cirklar är för felaktiga svar (såvida jag inte har bott i ett skal, vilket skulle vara pinsamt).

Bilden är från The World God Only Knows OVA: Four Girls and an Idol, där Keima Katsuragi avsiktligt placerade ett felaktigt svar på fråga 1. Som du kan se kontrolleras det medan resten cirklas. Speglar detta hur Japan markerar studenternas testpapper? Om så är fallet, varför?

0

Ja, detta speglar hur Japan markerar studenternas testpapper. Låt oss se ett exempel på var och en av de markerade testpapper i anime och i verkligheten Japan:

Cirklar och kors visar rätt och fel svar, men du ser ofta bockar som används istället för kors för att spara tid och ansträngning. Kontrollmarkeringar kallas ibland sätt tillbaka för att likna katakana re, men bör inte förväxlas med returmarkören sätt tillbaka som antecknar klassisk kinesiska. Bockar uppmärksammar eleverna på felaktiga svar, vilket de borde kolla upp igen.

Markeringen som ett felmärke ser också användning i länder som Korea och Sverige, men som du kan samla från diskussionerna på Reddit och Wikipedia finns det verkligen ingen universell standard för att markera rätt och fel svar även inom ett land. Väghyvlarna kan välja vilket märke de vill ha. Mina lärare i skolan tyckte att att kryssa av fel svar slösar för mycket bläck, så de imponerade bara billigt på fel svar.

Ibland kan du också stöta på blomcirkeln, dubbelcirkeln och triangelmärkena, vilket betecknar perfekt, bra och genomsnittligt (dåligt) arbete som eleverna utför.

0