Anonim

Akon-familj: barn, fru, syskon, föräldrar

Så jag har sett några säga att det är väldigt vanligt att författare använder liljor för att visa att en tjej till exempel är lesbisk.

Men jag har hört att hela liljor = lesbisk sak inte är mainstream. Så jag undrade hur vanligt är denna trope verkligen används utanför yuri-genren

2
  • För att vara tydlig, letar du efter exempel på liljemotiv som används i icke-yuri-sammanhang (t.ex. någon gillar bara liljor men är inte lesbisk)?
  • @Makoto ja, så till exempel

Detta är baserat på kommunikation mellan asiatiska läsare av lättroman och manga

Lily används ofta för att representera renhet, oskuld, särskilt i asiatiska religioner. Lily symboliserar i detta fall en nära och ren vänskap mellan två kvinnor. De kan vara mycket nära vänner så att de är lite flirtiga eller ser nästan ut som par men inte nödvändigtvis sexuella. Det handlar mer om det emotionella bandet snarare än den sexuella aspekten som västvärlden avbildade det som.

Det är inte så vanligt som en visuell indikator utan mer som en genre / kategori av anime / manga / ljusroman. Det började med 'Rose Clan' som en term för gaybenägna läsare av en tidningsserie så en författare börjar använda 'Lily Clan' som en kvinnlig motsvarighet t

trådar och liknande diskussioner:

https://zhidao.baidu.com/question/18839178.html
https://zhidao.baidu.com/question/1451004846732872140.html https://zhidao.baidu.com/question/558714477.html

Ur historisk synvinkel:

Bland de första japanska författarna som producerade verk om kärlek mellan kvinnor var Nobuko Yoshiya, [9] en romanförfattare aktiv i Japan, Taish och Sh wa-perioderna. Yoshiya var en pionjär inom japansk lesbisk litteratur, inklusive den tidiga 1900-talets klass S-genre. [22] Den här typen av berättelser skildrar lesbiska bilagor som känslomässigt intensiva men platoniska förhållanden, avsedda att begränsas genom examen från skolan, äktenskap eller död.

källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Yuri_(genre)#cite_ref-yoshiya_21-1

4
  • Vänligen länka och tillskriv källorna du citerar.
  • källor tillagda @ z
  • 1 Du missförstår avsikten (liljemotiv i icke-yuri-sammanhang) med OP. Dessutom tillskrivs dina trådar och diskussioner inte några faktiska källor för att säkerhetskopiera deras påståenden.
  • Din första del verkar vara ren spekulation, som inte stöds av någon forskning. De referenser du citerade är diskussionsforum som också bygger på spekulation. Enligt Wikipedia: " 1970 "