Anonim

Above & Beyond Acoustic - Vi är alla vi behöver (Live At the Hollywood Bowl) 4K

Archer-klassens tjänare, kallad av Rin, i det femte Fuyuki Grail Wars använder ett par svärd som heter Kanshou och Bakuya i nära strid.

Är dessa svärd (särskilt deras Overedge-version, till höger på bilden nedan) baserade på verkliga myter / legender eller är det i en originalskapning av författaren / karaktärsdesignern? Vilken typ av vapen anses de vara?

Svärd som Archer använde var kopior av riktiga svärd med samma namn, som han gjorde för att han var mycket imponerad av originalen. De ursprungliga svärden existerade verkligen (i verkliga livet) och skapades av Gan Jiang och Mo Ye (hänvisas till wiki för hela texten, jag lägger bara en bit av den här):

Gan Jiang (kinesiska: ; pinyin: G n Ji ng) och Mo Ye (kinesiska: ; pinyin: M Y ) var ett svärdsmedspar som levde under vår- och höstperioden i kinesisk historia. Ett par svärd smiddes av och namngavs efter dem.

Enligt den historiska texten Wuyue Chunqiu beordrade kung Hel av Wu Gan Jiang och Mo Ye att smida ett par svärd åt honom. Högugnen lyckades emellertid inte smälta metallen. Mo Ye föreslog att det inte fanns tillräckligt med mänsklig qi i ugnen så att paret klippte hår och naglar och kastade dem i ugnen, medan 300 barn hjälpte till att blåsa luft i bälgen. [Citat behövs] I ett annat betänkande offrade Mo Ye sig själv att öka människans qi genom att kasta sig in i ugnen. Det önskade resultatet uppnåddes efter tre år och de två svärden namngavs efter paret. Gan Jiang höll Ganjiang-svärdet för sig själv och presenterade Moye-svärdet för kungen. Kungen blev arg när han upptäckte att Gan Jiang hade hållit ett av svärden så att han hade dödat Gan Jiang.

Legenden beskriver dock inte riktigt svärdens utseende, så vi kan inte säga om Archers repliker ser likadana ut eller inte.