Anonim

TEAM CRIMSON KNIGHTS vs TEAM SHADOW | Beyblade Burst Team Battle ベ イ ブ レ ー ド バ ー ス ト

Antag att du vill visa att tre av karaktärerna har en nära relation som går tillbaka till grundskolan. Då är hela poängen med dialogen att genomdriva detta.

Finns det ett namn för denna typ av utbyte eller dialog? Dialog som gör en poäng.

PS. Jag minns att jag läste någonstans att det finns en viss typ av manga där du bara får använda fyra scener för att göra denna typ av poäng. Det är som en punchline eller en munkavle.

14
  • En 'historia inom en historia', där du berättar en mycket kort redogörelse för separata händelser för att göra eller förklara en punkt kallas en 'anekdot' och är inte isolerad för manga ensam. En manga som berättar sin historia i fyra panelsegment kallas en 4koma. Beskriv någon av dessa vad du är ute efter?
  • Du är nära, jag letar efter en typ av synonym till "meme" men inte så allmän. I huvudsak är poängen med 4koma att avslöja något kliché eller lite skämt, så jag behöver ett ord för den "slutsats" som det gör. För "memes" kan man till exempel urskilja ett "use-case" där du stöter på en situation och vidarebefordrar det "meme" som ett perfekt svar eller en heltäckande slutsats. Så varje gång du vill ... infoga ord ... (gör en 4koma) om något speciellt i livet använder du det här.
  • Jag är inte så säker då, tyvärr. Fråga bara för tydlighetens skull, frågar du mer om vad du skulle kalla "klimax" -panelen på en 4koma? (Eller vad skulle du kalla innehållet i panelen?)
  • Nu när jag tänker på det, med dina referenser, ber jag om en synonym för Yonkoma som en enhet. Låt oss kalla det "en skiss". I en mangavolym, till exempel, diskuterar de första n-panelerna något ämne, sedan förändras inställningen och någon annan del av berättelsen diskuteras och så vidare.
  • @unmircea Medan du är i den traditionella uppfattningen om japansk berättelse skulle du förmodligen kalla den fjärde panelen i en 4koma ketsu / "slutsats", i avslappnad konversation skulle man mer sannolikt kalla det ochi, som bara betyder "punchline".