Anonim

Kirito & Asuna fastnat inuti underjorden! Kayaba Retur | SAO Alicization War of Underworld avsnitt 21

Jag undrade om vi i romanen visste om några dödsfall inträffade innan Kayaba tillkännagavs. Jag kommer ihåg att Kirito i anime spelar lite med Cline innan han insåg att alternativet för avloggning har försvunnit. Sedan kallas alla människor till staden och lär sig om det faktum att om de dör i spelet, dör de också i verkliga livet.

Jag kommer inte ihåg att några spelare dör före tillkännagivandet i anime, förutom de som inte vaknar och deras släkting drar av sig sin NerveGear vilket orsakar död, men kanske i ljusromanen dog några killar utan att ens veta det bara medan besegras av en mobb (vilket verkar hemskt för mig).

Vet vi om att vissa spelare dör innan det medan de tror att de fortfarande är i ett normalt spel?

5
  • Från att titta på serien, läsa de första romanerna och läsa progressivens manga ett tag. Jag kan ärligt talat inte bekräfta om det någonsin har tagits upp.
  • Jag tror att en sådan regel inte implementerades förrän tillkännagivandet eller åtminstone tills de alla teleporterades till stadstorget. Detta överensstämmer med det faktum att medan Kayaba var "ond", är han också rättvis.
  • @AyaseEri om jag kommer ihåg från anime när Kayaba kallade alla tillbaka till början Town han hade nyheter om några dödsfall redan. med tanke på hur mycket tid det hade gått sedan alla hade kallats till innan Kayaba dök upp och det inte fanns någon död i Safe Zones skulle jag tro att antingen de dödsfall han fick nyhetsrapporter om var från vanliga dödsfall i spelet (nya spelare tacklar monster för stark trodde att de inte kommer att tappa någonting genom att dö så tidigt) eller Kayaba gjorde ett tillkännagivande innan de kallade till alla och dödsfallet var av rädd familj och vänner som tog bort NervGears
  • Jag skulle ass + u + mig att dödsfall leder till respawn innan "huvudprogrammet" aka dödsspelet kallades av Kayaba från hans terminal. Efter att ha kallat dödsspelsprotokollet kallades alla spelare till stadstorget, och vi får den episka ego-trip rant.
  • I början när Kirito undervisade Klein om spelsystem. några andra spelare jagar vargar runt dem. Några av dem dog, men idk om det är permanent eller inte

Så jag läste början på romanen, och som Ayase Eri sa, Kayaba är rättvis så han hade inte dödat spelarna innan han gjorde ett meddelande.

Detta skrivs på sidan 71:

Den första personen som fick äran att korsa sitt namn dök upp tre timmar in i spelet. Anledningen till döden var inte att förlora för ett monster. Det var självmord.

Han trodde på teorin att "om en person avskärs från systemet, enligt NerveGear-strukturen, kommer de automatiskt att återfå medvetandet." Han klättrade över järnstaketet i norra änden av staden eller kanten av Aincrad och slängde sig av.

Så det betyder helt klart att det var efter att Kayaba gjorde sitt meddelande för att han försökte fly från spelet.

Anime följde det också och om jag minns det rätt ser vi den första döden (men jag kommer inte ihåg om det var under det första avsnittet eller en flashback som vi ser det).

Författaren behöll verkligen karaktärerna hos varje karaktär till denna punkt.

1
  • Jag tror inte att denna död ses, men i en flashback ser vi Keita, ledaren för Moonlit Black Cats guild dö på samma sätt efter att resten av hans guild (utom Kirito) har dödats. Ett kort järnstaket - mer av en skyddsräcke - är avbildat, vilket antyder att det är samma plats.

Kayaba nämnde aldrig om några spelare hade dött via in-game-död ännu, men han uppgav specifikt att 213 personer hade dött före hans tillkännagivande på grund av att deras NerveGears hade tagits bort av familjemedlemmar / någon på utsidan. (Han visade ett antal nyhetsrapporter till spelarna för att bevisa detta.) (Källa: SAO Wiki)