Anonim

Hur man startar en blogg som tjänar pengar 🔥 Del 1

Vad avgör om någon går till himlen (reinkarneras) eller helvetet (ogiltigt)?

I avsnitt 6 skickades Harada till ogiltighet trots att han ångrade sitt försök att döda Mayu. Men i avsnitt 2 reinkarnerades både Chisato och Shigeru, trots att Chisato ljög för Shigeru om hennes identitet. Ja, Shigeru vet om hennes identitet, men hon ljuger fortfarande för honom.

Så, vad bestämmer exakt meningen?

4
  • Skiljemän avgör. Men hur de bestämmer är inte superklart.
  • bedömningen är partisk
  • @Ezui det betyder att alla som slutade i Viginti är skruvade då.
  • Jag menar att det enbart baseras på hur skiljedomaren har utvärderat personen som när Decim skickade Machiko istället för Takeshi från avsnitt 1 till tomrummet för att ha orsaken till att Machiko ljög för Takeshi om barnet där det faktiskt senare sågs att Machiko offrade sig själv för att rädda Takeshi. Decim meddelade dom utifrån hans förståelse utan att faktiskt förbise och analysera noggrant båda handlingarna. I det här fallet tror jag att Machiko förmodligen var den som åkte till himlen om bara Decim kunde förverkliga Machikos verkliga avsikter innan de skickades till sina destinationer.

Jag har undrat samma själv under en tid och har kommit till slutsatsen att det inte finns någon regel om hur man ska bedöma de olika gästerna. Varje skiljedomare bedömer som han eller hon vill.

Ginti kastade till exempel Harada i tomrummet för att han skulle förråda Mayu och pressade henne till hennes död. Ginti brydde sig inte om att Harada hade förändrat sig och försökte för att rädda henne; han skulle ändå ha drivit henne kallblodigt om hon inte hade bestämt sig för att hoppa på egen hand.

Decim, å andra sidan, fokuserade mer på det faktiska resultatet snarare än vad makt har hänt. Om vi ​​ser tillbaka på avsnitt 1: Takashi (mannen) skickades för reinkarnation trots att han förrådde sin fru (han spelade så småningom för att vinna, trots allt). Takashi försökte till och med attackera sin egen fru, bara för att stoppas av Decim.

Senare ändrar Decims (i) handlingar hans bedömningsstil drastiskt. I avsnitt 4 försöker Decim inte ens stoppa Misaki (TV-programvärdinnan) eftersom hon upprepade gånger slår Yousukes (NEET) skalle in på skärmen, troligen för att spelet fortfarande pågick då.

Slutligen har vi Tatsumi (den fallna detektiven) och Shimada (pojken vars syster våldtogs) under avsnitt 8 och 9. Som tidigare hindrar Decim Shimada från att attackera Tatsumi efter matchens slut. Endast den här gången, ger han Shimada en möjlighet att tortyr Tatsumi. Hade Decim utfört sin bedömning på samma sätt som han gjorde i avsnitt 1 skulle Shimada förmodligen göra det inte har kastats i tomrummet.

När det gäller avsnitt 3 (inte 2) gjorde Mai (aka Chisato) inte exakt lögn till Shigeru; inte medvetet, åtminstone. Först kom hon inte ihåg vem hon var och när spelet gick ihåg hon Shigeru, Chisato och Mai. Bara hon trodde hon var Chisato, och det var först efter att spelet hade avslutats, att hon kom ihåg vem hon var verkligen var. Så snart hon kom ihåg försökte hon säga till Shigeru sanningen, men han avbröt henne och sa att han redan visste.


I slutändan finns det ingen verklig avgörande faktor för domarna. Varje skiljedomare bedömer som han eller hon vill, och deras bedömning kan förändras dramatiskt över tiden, sett med den starka kontrasten mellan avsnitt 1 och avsnitt 9.