Anonim

\ "If I Have You \" Remembrance Animatic (Flurry Heart)

I Death Note Rem gillade Misa så mycket, eller kanske var han kär i henne. Han skrev L: s namn i Death Note och dödade L eftersom han skyddade Misa och han visste att han kommer att dö snart efter att ha gjort det.

Men jag undrar bara: varför berättade han inte istället L: s riktiga namn till Light Yagami eller Misa, så att de kunde skriva L: s namn i deras Death Note och döda honom själva?

En av Shinigami-reglerna (visas under scenpauser och inte historien) säger:

Shinigami får inte berätta för människor namnen eller livslängden på individer han ser. Detta för att undvika förvirring i den mänskliga världen.

En annan regel säger:

Om en Shinigami bestämmer sig för att använda en dödsnot för att avsluta livet för en individs mördare som den gynnar, kommer den individens liv att förlängas men Shinigami kommer att dö.

Det finns ingen specifik konsekvens för att bryta den första regeln, men man kan också anta att det skulle resultera i liknande straff. Till slut bestämde sig Rem antagligen för att skriva namnet på grund av situationens brådskande situation. (Och för dramatiskt syfte.)

1
  • 1 För att lägga till ville Rem skydda Misa. Att ge upp sitt liv skulle innebära att hon inte skulle kunna skydda Misa. Från vad jag kunde komma ihåg från mangan litade hon aldrig riktigt på Light och var bara lurad att göra hans bud.