Anonim

FINAL BOSS FIGHT med Soga | Akiba's Trip: Undead & Undressed (PC) | Del 16

En av de mest populära anime-showerna i Akibas Trip: Undead & Undressed är Stripism. Här är en skärmdump av dem i spelet (i sitt eget spel).

Jag känner till Akibas resa och dess otaliga referenser, jag kan inte tänka att det här inte är en hänvisning till någon magisk tjejeserie. Tyvärr vet jag inte tillräckligt med magiska tjejeserier - och det finns inte mycket info om tjejerna på internet.

Jag är lite benägen att tro att de är en parodi på Pretty Cure på grund av deras livfulla färgschema, men det har en massa olika serier så jag är inte säker på om de är det eller inte.

I ett skede cosplayar Akibas Trip-flickor som karaktärer, så möjligen är en del av den nakna huden fan-service från AT: s sida:

Är Stripism-tjejerna en parodi på Pretty Cure? Eller någon annan anime-serie?

0

「秋葉 少女 ス ト リ ッ ピ ス」 (Akiba Shoujo Stripism) i Akibas resa: Undead & Undressed är inte en parodi på Pretty Cure specifikt. Pretty Cure är en ganska ny franchise som startade 2004, som i sig drar från mahou shoujo serie från 1990-talet.

Akiba Shoujo Stripism använder karaktärerna från Kodomo no Jikan till uppenbart parodera Pretty Rhythm-serien, eftersom de tre Stripism-karaktärens namn är (Pink Rhythm), ( Blue Rhythm) och (Yellow Rhythm). Pretty Rhythms tidigaste inkarnation, Aurora Dream-serien 2011, presenterade tre tjejer i levande färgade dräkter; Pretty Rhythm är inte mahou shoujo utan är snarare en idol-tävlingsserie.

Akiba Shoujo Stripism parodierar också genren av mahou shoujo-mixad med-sentai (live-action team slåss) som började 1991 med Sailor Moon: detta är tydligt eftersom karaktärerna kämpar i spelet, medan Pretty Rhythm inte innehåller några strider, och det ser ut som karaktärerna attackerar med magi.

Akiba Shoujo Stripism är inte en parodi på majoriteten av mahou shoujo serier. Innan Bishoujo Senshi Sailor Moon, den långa historien om mahou shoujo serier var vanligtvis Antingen en tjej som kunde förvandlas till en magisk version av sig själv (Himitsu no Akko-chan, Mahou no Yousei Persia) ELLER en magisk tjej från en annan värld som tillfälligt lever i vår värld och använder en jordisk förklädnad förutom när hon behöver förvandlas till sitt sanna jag för att använda sina krafter (Majokko Meg-chan, Mahoutsukai Sally, Mahou no Angel Sweet Mint). I båda fallen var hon det inte ingår i en grupp klädd i vibrerande färgade gratisdräkter. (Magiska tjejer som lever enbart i magiska världar, som Kero Kero Chime eller Akazukin ChaCha, faller inte tekniskt inom genren av mahou shoujo för att alla i deras värld är magiska; a mahou shoujo är en tjej med magiska krafter i en generellt icke-magisk värld.) I vissa fall tillät en magisk flickas identitet henne att arbeta som en idol (Mahou no Star Magical Emi, Mahou no Tenshi Creamy Mami, Cyber ​​Idol Mink, Full Moon wo Sagashite), vilket drog mahou shoujo närmare den vanliga flickan blir plötsligt en idol-undergenre i shoujo (Idol Densetsu Eriko, Idol Tenshi Youkoso Youko, Chou Kuse ni Narisou och naturligtvis nu Pretty Rhythm and its spin-off, PriPara).

De flesta tillfällen som de magiska tjejerna före Sailor Moon förvandlade var för dagliga händelser, INTE för att slåss eller försöka rädda världen. Samtidigt fanns det en lång historia av live-action sentai (lagstridighet) serien, som skapade gruppklädda-i-livliga färger (ett känt exempel är Power Rangers som är anpassad från Kyouryu Sentai Zyuranger). Sailor Moon var den första serien någonsin att kombinera mahou shoujo med sentai: ett färgstarkt team av magiska tjejer som försöker rädda världen. Påföljande mahou shoujo-mixad med-sentai serier, som Pretty Cure, Tokyo Mew Mew, Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach och Cutey Honey F, är ganska uppenbarligen Sailor Moon-inspirerade (om inte knock-offs).

Akiba Shoujo Stripism i Akibas resa: Undead & Undressed är en typ av parodi riktad mot vuxna manliga tittare (medan verklig mahou shoujo är en delmängd inom shoujo, vilket betyder att de riktar sig till en publik av unga tjejer och om det finns manga-ursprung eller anpassning, körs det i en shoujo mangatidning). Puella Magi Madoka Magica är det för närvarande välkända exemplet på denna stam av parodi för vuxna män (som tyvärr kallas "mahou shoujo"rätt, förvirrande människor på vad mahou shoujo är och är inte). Även om Madoka Magica tydligt har slagit ett ackord för den demografiska, är det inte den första serien för manliga tittare som anpassar mahou shoujo genre. Cutie Honey var en framgångsrik herreversion av mahou shoujo genre (med en strippningstema), men det slutade förvånansvärt att det blev full cirkel genom att anpassas till det faktiska shoujo serien Cutie Honey Flash, som marknadsfördes till flickor. Projekt A-ko parodierat mahou shoujo tillbaka på 80-talet och det har funnits massor av andra shounen-parodier sedan (Mahou Shoujo Pretty Sammy, Mahoutsukai Tai !, Mahou Shoujo Lyrical Nanoha, etc.).

Skärmdumpen av Stripism innehåller de tre huvudpersonerna i Kodomo no Jikan.

Från vänster till höger är de det Kuro Kagami, Rin Kokonoe, Mimi Usa.

Jag är dock inte helt säker på vad deras outfit refererar till. PreCure verkar emellertid vara en nära matchning, förutom designen av kläderna, som kan ha ändrats i syfte med spelet.