Anonim

Sveriges landbåt - Volvo 262C

När du läser Kare KanoJag märkte att de extra som ingår i tankobon-sammanställningarna verkar ha absolut ingen relation till historien om huvudmangaen. (Jag har precis avslutat den fjärde volymen av Kare Kano, så jag har läst både "The Tiger and the Chameleon: A Promise for One Week" och "Meet Me Again Tomorrow in the Forest". Den förra involverar elever i gymnasiet och har ett romantikstema, men det verkar inte tillhöra samma inställning som Kare Kano. Det senare är en berättelse om en halv främmande, halvmänsklig tjejs erfarenheter av rasism på en annan planet.)

Denna observation stöddes av en del undersökningar som jag gjorde: de två statister som jag har läst hittills verkar vara verk skrivna av Masumi Tsuda 1994 respektive 1993, tidigare till hennes publicering av Kare Kano.

Varför inkluderades redan existerande icke-relaterade verk som extra? Tidigare hade andra mangasamlingar gjort samma sak? Jag kan föreställa mig detta som ett sätt att "marknadsföra" författaren eller ge läsare bonusinnehåll till låg kostnad, men i andra manga som jag har läst, till exempel Fullmetall alkemist, extra one-shots var tydligt relaterade till huvudinnehållet.

2
  • Jag har inte sett detta så ofta, men jag har sett ett par andra mangaserier som packade en-shot utanför huvudkontinuiteten. Till exempel den första volymen av Hellsing inkluderade ett one-shot av Kouta Hirano om två medlemmar av Isacariot-organisationen som var en slags prototyp för de viktigaste Hellsing serier. Jag tror att de gör det i vissa fall eftersom one-shot är av intresse för fans av serien, men svårt att spåra eftersom det publicerades i en tidning och aldrig fick en tankoubon-release. Jag har dock inga bevis.
  • Uppdatering: Jag har läst Scums önskan, och jag har märkt att några extra med katter (nämns också här) som absolut inte har någon uppenbar relation till huvudplottet. Jag vet inte om det här är befintliga verk eller inte.