Anonim

Pampers | Dela kärlek

Jag märkte att röda äpplen verkar ha en symbolisk betydelse i Anime och jag undrar om det är i linje med västerländska tolkningar.

Raderad: Efter att ha vaknat på sjukhuset sitter Satorus nemesis Yashiro bredvid sin säng och skalar ett rött äpple.

AnoHana: När Jintas mamma förklarar begreppet reinkarnation för Menma, skalar hon ett rött äpple.

Death Note: Tja ... Ryuks favoritmat och han är en Shinigami, en dödsgud ...

Så ja, gemensamt tema, måste ha att göra med döden.

Från vad jag samlar är en typisk västerländsk tolkning, bland annat (t.ex. synd), återfödelse, som passar räkningen om de två första exemplen och i viss utsträckning också det tredje.

Så min fråga: Är det vad det verkar eller finns det en annan betydelse kopplad till östra symbolisk som jag inte känner till?

5
  • sv.wikipedia.org/wiki/Apple_(symbolism) "Även om den förbjudna frukten i 1 Moseboken inte identifieras, menar den populära kristna traditionen att Adam och Eva åt ett äpple från det förbjudna trädet i Edens trädgård."Det här är den bästa gissningen.
  • Tack. Jag är medveten om den kristna tolkningen av äpplet, som växer upp i ett kristenfärgat land. Jag kokar ner på vad som är bortom det, med tanke på Japan och därmed författarens bakgrund inte är det.
  • Typ av släkt, kanske: Visas mängden kristendom i japansk anime representant?
  • @sbcordt Kan vara den europeiska betydelsen; glöm inte hur mycket kulturerna är internationaliserade idag.
  • Ja, jag menade inte att undergräva det nuvarande statliga kulturella utbytet på global nivå, jag antog bara, ja, antar inte eller förväntar mig, utan snarare också med tanke på tanken att förutom en typisk västerländsk tolkning, kanske det finns en mer östlig mening bakom äpplet