Anonim

Jiraiya lever fortfarande: BEVIS EXPONERAD !!

Enligt Naruto Wiki-sidan på Jiraiya, han

"lämnade Konoha så att han kunde följa Orochimarus rörelser, liksom de från" Akatsuki ", en organisation som Orochimaru så småningom hade gått med i."


Orochimaru var på Konoha under Chuunin Exam Arc och gjorde sitt första framträdande (så vitt jag kommer ihåg) under den andra fasen (i Dödens skog).
Jiraiya gjorde sitt första uppträdande mellan förberedelserna och finalen (i kapitel 90).
Det finns en ganska kort tidsperiod mellan dessa två framträdanden.


Vi ser snabbt att Jiraiya vet vem Naruto är, eftersom han försöker kontrollera sitt chakra för att gå på vatten (i kapitel 91). Han märker först något när han ser Naruto försöka gå på vatten:


Vi har sedan en fullständig bekräftelse på att han vet vem han är:


I det här kapitlet märker han också att det finns något konstigt överlägg av sälar, vilket han drar slutsatsen var Orochimarus arbete.


Nu är min fråga:
Träffades Naruto och Jiraiya av en slump, eftersom Jiraiya spårade Orochimarus rörelser? (i vilket fall Jiraiya bara visste vem Naruto var efter att ha sett tätningen i magen)
Eller visste han vem Naruto var innan han såg honom försöka gå på vatten och spårade honom? (möjligen för att skydda honom från Orochimaru, och i så fall skulle han ha vakat över Naruto sedan hans föräldrar dog)

4
  • Jag personligen tror inte Jiraiya visste vem Naruto var, eftersom jag inte ser någonstans i manga / anime där Jiraiya lär känna ett barn överlevde och fungerade som ett fartyg för nio-svansarna. Det berättades i anime att Jiraiya var borta från byn i många år. Så när han började träna Naruto fick han veta att "Naruto" var den fjärde sonen.
  • du är dåligt informerad kille
  • @debal Som du kanske vet gör det inte människor måste acceptera svar. Se det här inlägget. Och jag tror inte att svaren är "tillräckligt bra", så att acceptera ett svar här kan hindra andra användare från att ge ett bättre svar. Inget personligt, jag känner bara inte att frågan har besvarats. :)
  • @Sandy hänvisa till mitt svar.

Det beror förmodligen på hur långt du är med serien:

Jiraya visste vem Naruto var från början, Minato pratade med Jiraya och gjorde honom till sin gudfar, han sa också till Jiraya att de kommer att döpa honom Naruto. Så han visste om Naruto och såg över honom från födseln och började träna honom senare.

  1. De träffades inte av en slump, han visste redan om Naruto och sälen, han visste om den fjärde sälen, det var så han visste att det hade manipulerats av Orochimaru.

  2. Jag tror att så är fallet, Jiraya sa att han fick forskning för sin bok, men jag tror att Jiraya, som hans fadder, spårade honom för att börja sin utbildning.

2
  • Jag vet att han visste vem Naruto var, min tvivel är om han visste det den pojken var Naruto eller om han bara visste att han en gång såg förseglingen (visas i mangan ovan).
  • Eftersom han var riktigt nära Minato kände han förmodligen in sigillet som var specialiteten för Narutos mammas familj (glömde hennes namn). Han kände förmodligen honom på det sättet, han kunde ha känt igen honom som han såg Naruto vid födseln (och om du är längre i serien) skulle du märka hans ansikte från då och nu skiljer sig inte så mycket

Något som de flesta av svaren har missat är Jiriya var innehavaren av nyckeln till förseglingen som användes för att försegla den nio tailed räven. Så han måste veta om Naruto är Jinchuriki.

Nästa punkt är att namnet "Naruto" egentligen är namnet på karaktären som Jiraya skapade i sin första bok. I senare avsnitt visas det att Minato bestämde att han också skulle namnge sitt barn som Naruto, och Jiraya kommenterar det, vilket gör honom till gudfadern för barnet.

Om Jiraya hade känt Naruto med namn och ansikte är det bara spekulation, eftersom ingen väsentlig information har lämnats i denna fråga, men han är säker på att ha erkänt vem denna "Naruto" är när Naruto nämner sitt namn för honom. Dessutom, när han väl ser tätningen på Narutos mage (vars nyckel ligger hos honom) borde det inte finnas några fler tvivel för honom.

Jiraiya kände Narutos föräldrar, ja faktiskt kände han hela bakgrunden. Så han skulle definitivt ha vetat att Naruto är de 'nio svansarna' från början. Han kom inte fram eftersom Naruto inte var redo. Som vi ser, första gången de träffas, agerade Jiraiya som att han inte brydde sig om Naruto, men strax efter att ha åtagit sig att träna honom.

Jiraiya borde redan ha vetat vem Naruto var för att han kände Minato (4: e hokage). Naruto och hans pappa Minato ser så mycket ut som Jiraiya sa själv i en av episoderna, så han agerade förmodligen som om han inte kände Naruto. Dessutom frågade Minato Jiraiya om han kunde namnge sin son Naruto efter karaktären i boken Jiraiya skrev ("berättelser om en modig ninja").