Anonim

Zoku Natsume Yuujinchou-ED- Aishiteru - Kourin

Nyanko-sensei är förmodligen en mycket kraftfull youkai som heter "Madara", men han tar formen av en rund, knubbig katt.

Vilken betydelse har denna form? Valde han medvetet detta utseende? Varför varför inte?

Varför kallar Takashi Madara med namnet "Nyanko-sensei?"

Vilken betydelse har denna form?

Det är inte bara en rund, knubbig katt, det är en Maneki-neko (t. Vinkande katt). Maneki-neko är en vanlig statyett i Japan. Butiker har visat det för att locka kunder och önskar få mer förmögenhet.

Valde han medvetet detta utseende?

Ja och nej. Nyankon-sensei förseglades i Maneki-neko länge innan Takashi släppte det av misstag, det vanliga tar formen och var bara så. Vanliga människor kan se det när det är i Maneki-neko-formen men inte i den ursprungliga Madara-formen. Ändå vet vi inte om Nyankon-sensei gillar sin form så mycket eller i andra syften.

Varför kallar Takashi Madara med namnet "Nyanko-sensei?"

Nyankon-sensei ber Takashi att kalla honom sensei och som ett utbyte blir det hans livvakt.

Wikipedia har faktiskt en välskriven artikel om anime och manga inklusive karaktärsbakgrund, om du vill ha mer information.

5
  • 2 Har de ett formulär som är uppkallat efter mig? Jag är smickrad.
  • 2 Var nämndes det att Nyanko-sensei förseglades av Reiko?
  • Tack för att ni påpekade det, jag har rättat mitt svar. Ändå finns det inga ledtrådar om vem som förseglade Nyanko-sensei. (Jag vet inte varför jag lade det i svaren QAQ). I anime frågade Takashi Nyanko-sensei en gång om namnet står i boken, svarade Nyanko-sensei "nej" med ett roligt ansiktsuttryck. Men denna del av informationen är fortfarande inte tillräcklig för att berätta vem som förseglade sensei.
  • Började precis titta på denna anime :) Finns det en förklaring till varför alla kan höra och se Nyanko-sensei i sin lyckliga kattform? Jag fick snabbt reda på att de bara kunde se honom i den formen, men jag var inte säker på varför eftersom han fortfarande är en youkai. Kanske finns det dock inget svar på min "varför" -fråga.
  • Jag vet att vissa youkai i anime tar mänsklig form för att ses, men det finns andra som tar mänsklig form ses inte lika bra. Jag undrade om Nyanko gör det medvetet eftersom vi redan vet att han är en mer kraftfull youkai ... Jag har en känsla av att det inte finns något definitivt svar

Madara-sama förseglades i en maneki neko (lycklig katt). Om du känner till maneki neko, vet du att många av dem ser ut precis som Nyanko Sensei. Det här är från det första avsnittet.

Det är inte känt om detta gjordes med avsikt eller inte. Den som fängslade honom lade honom i maneki neko, placerade honom i helgedomen och han stannade där tills Natsume snubblade över repet. Bok 1, nr 1.

Madara vill kallas sensei. Natsume kallar honom redan nyanko, som jag är säker på att du vet är en liten term för en katt. Lilla kattläraren = nyanko sensei.

Anime är ganska trogen mot mangan i detta avsnitt.

~ nyan