Anonim

❤️🔥 TWIN FLAME TAROT- DM säger till DF, du är det ljus jag har letat efter, jag ser det nu

Kan Transmutation Circle i Xerxes återanvändas även om den inte delvis förstördes? Jag förstår att Transmutation Arrays, cirkeln på Mustangs handskar etc. kan återanvändas. Men står samma fysik för en storskalig transmutationscirkel som används för olyckliga handlingar? Och också, vad sägs om den riksomfattande transmutationscirkeln i Amestris?

1
  • använder mustanghandskar som ett exempel, cirklarna är inte förbrukningsbara. och i flamalkemifall manipulerar han syret i luften för att producera flamma fma.wikia.com/wiki/Roy_Mustang med andra ord, det är som transmutationscirkeln är pistolen och det förbrukningsvaran (syre / filosofens sten) är kulan .

Även om det inte uttryckligen förklaras, har vi all anledning att anta att transmutationscirklar är återanvändbara ... förutsatt att det är några saker. Jag baserar detta på observationer av alla (som du kallade dem) transmutationsgrupper som vi ser tatuerade på människor eller sys på deras kläder eller huggas in i deras metallutrustning. Jag ansluter det vidare till det faktum att det uppenbarligen inte finns något för speciellt med dessa "permanenta" cirklar, som

Mustang huggade en på baksidan av handen och kunde använda den helt bra.

Så här är antagandena.

1: Din transmutationscirkel förstörs inte när ytan den är markerad på ändras. Till exempel, i den ursprungliga anime får Ed sig ur problem genom att skrapa en cirkel i en uppsättning begränsningar. När begränsningarna förändras till något annat förstörs cirkeln för att han förvandlade det material som den var märkt på. Eller någon av de gånger Al använder en cirkel för att skjuta bitar av jorden mot fiender.

2: Din cirkel är markerad på ett sätt som inte lätt störs. Många av de tillfälliga transmutationscirklarna vi ser, till exempel de som Al använder, är ritade med krita. Krita smetar lätt, och transmutationsreaktionen kan räcka för att smutsa den. Och, som vi har sett, måste transmutationscirklar vara mycket exakta för att de ska fungera ordentligt ... så lite fläck bör vara tillräckligt för att förstöra det. Ett annat sätt som detta kan bli trassligt på är om en vätska spillts på krita ... som den röra som gjorts i slutet av Ed och Als mycket, mycket misslyckade mänskliga transmutationsförsök.

Jag kan inte hitta ett exempel på att detta faktiskt händer med en "ritad" cirkel, för Ed och Al har en tendens att använda Alchemy som förstör deras transmutationscirkel ... och de tider de inte har (se: reparera radion i Lior) tänkte de bara använda den cirkeln en gång. Men i så fall förblir cirkeln intakt och verkar vara helt oförändrad ... så jag ser ingen anledning att den inte kunde användas en andra gång.

Dessutom, i 2003-anime, ser vi transmutationsrum inrättas som har cirklarna målade på flera väggar. Om cirklarna bara fungerade en gång måste man måla om ... det vore ingen mening att använda färg i första hand ... krita är mycket billigare och snabbare att arbeta med.

Allt sagt finns det ingen anledning att tro att transmutationscirklar på något sätt är mindre återanvändbara eftersom du inte syr dem på baksidan av din handske eller graverade dem på en handske. Så länge du inte förstör cirkeln har vi all anledning att tro att de kan återanvändas.

När det gäller Xerxes-cirkeln eller Nationwide Transmutation Circle ... har vi all anledning att tro att de kunde ha återaktiverats, förutsatt att de två saker som jag sagt tidigare är sanna.Naturligtvis antar jag att detta betyder att en av de första sakerna som de satte igång efter den sista striden var att skada matrisen så att den inte skulle fungera mer.