Anonim

Taiwan-fråga: Varför Indien måste stödja Taiwan för att kontrollera Kina

Jag tror att varje Gaichuu som heter Manga bär namnet på en alkoholhaltig dryck:

  • Cabernet -> Vin (Cabernet Sauvignon)
  • Absint -> stark sprit
  • Cider -> Applewine
  • Daikiri (eller Daiquiri) -> Rumbaserad cocktail

och några fler ...

Finns det en in-canon anledning att namnge de "hjärtslagande buggarna efter alkoholhaltiga drycker?

Jag är inte säker på att ett universumsvar någonsin direkt anges. Om det finns en skulle det antagligen finnas i ett av Doctor Thunderland-segmenten i slutet av varje volym. Jag har bara volymerna 14, 15 och 16 för närvarande, men om jag får chansen kommer jag att granska de andra.

Med detta sagt kan jag tänka mig en anledning till att Gaichuu skulle ha fått sitt namn efter alkoholhaltiga drycker. Alkohol är deprimerande. Det betyder att det saktar ner din kropp och hjärna. Wikipedia-sidan för alkohol listar slöhet som ett möjligt symptom för att dricka alkohol. Detta liknar en strid med en Gaichuu: Ett brevbi kommer att skjuta bort fragment av deras hjärta för att besegra det. Den trötthet de upplever skulle vara jämförbar med de effekter depressiva orsakar. De skulle båda orsaka viss förlust av känsla och tänkande. Wikipedia-sidan för depressiva medel visar en av effekterna av depressiva medel som minnesstörning, liknande hur ett bi kan förlora minnen om de avfyrar sin shindan för mycket. Att skjuta för många shindaner och dricka för mycket alkohol kan också båda orsaka medvetslöshet.

Så, brevbin kanske har sett likheten mellan att slåss med gaichuu och att slåss mot alkohol och döpt gaichuu därefter.

Jag skulle vilja påpeka ett relevant avsnitt från Dr. Thunderland i slutet av volym 16:

För att vara ärlig, i den sista volymen bestämde jag mig försiktigt för att sluta sura över min fortsatta misslyckande att dyka upp i den här historien. Men innan jag visste ordet av att jag drunknade min sorg i sprit av stressen att vara klok. Jag skulle stå upp på morgonen och äta frukost och öl. Vid middagstid var det lunch och fatöl. Mitt eftermiddagsmat var en tequila. Med middagen skulle jag ha vin och skull. Efter middagen skulle jag ha shochu och en whisky nattlucka. Efter att ha använt badrummet gjorde jag skott av alkoholdesinfektionsmedel ...

Förresten förlorar jag minnet när jag dricker för mycket. Jag antar att drickningen får min hjärna att krympa. Jag undrar om det är något som What-chamacallit för Algernon. Men de säger: "Okunnighet är lycka." Ändå har mitt liv varit en röra på sistone. Jag undrar varför. Åh, rätt, på grund av drickandet ... he he he he ...

Här nämner Dr. Thunderland specifikt minnesförlustens egenskaper hos alkohol. Och ur ett perspektiv utanför universum, förklarar Dr. Thunderlands artikel att författaren har något slags intresse för alkoholhaltiga drycker och berusning (hänvisningarna till olika typer av alkohol är särskilt intressanta). Jag erkänner att det kan vara lite anspråksfullt för mig att anta det, eftersom berusade karaktärer är ett vanligt knep.