Anonim

Alla Conqueror's Haki-ögonblick 🔥 | En bit

Haoshoku Haki / Conquerors Haki per definition är:

är en sällsynt form av Haki som inte kan uppnås genom träning. Endast en av flera miljoner människor har denna förmåga. Denna typ av Haki tillåter användaren att utöva sin viljestyrka över andra. Det sägs att den som besitter denna typ av Haki har egenskaperna som en kung.

Som de flesta har sett One Piece har denna form av Haki några skärmar från liten skala till stor. Vad jag frågar är om det är urskillningslöst. När det släpps i stor skala kan det skona individer? Jag har sett de fall där enskilda individer kan riktas mot denna haki. (dvs Shanks vs Seaking, Rayleigh vs Elephant) Jag vet att det har visats att människor motstår haki men det verkar bero mer på individens styrka än att användaren sparar dessa människor. Så kan en erövrarehaki-användare skona sitt besättning om de vet att de är svaga.

1
  • Det är inte urskillningslöst. Rayleigh berörde detta ämne när han tränade Luffy. Han sa att luffy inte borde använda den förrän han kunde hantera den ordentligt för att förhindra oönskade "dödsfall". Så det är urskillningslöst när det inte tränas som när luffy slog ut allierade och fiender under kriget.

Nej, det är inte urskillningslöst.

Den kan användas av användaren selektivt.

Som anges i Wikia:

Denna typ av Haki ger användaren möjlighet att dominera andras testamente. Den vanligaste användningen av den som visas i serien hittills är att använda den för att utöva användarens viljestyrka på personer med svag vilja och göra dem medvetslösa. Medan oerfarna användare är begränsade till att bara övermäla en individs vilja eller att blindt slå ut svaga personer runt omkring dem, de med mer kompetens kan välja ut svaga personer i en stor grupp och slå ut dem utan att påverka de andra.

En förekomst av detta visas när Camie inte slås ut när Rayleigh använder den för första gången.

1
  • åh antar att jag borde ha läst wiki bättre och inte skummat igenom den lol.