Anonim

Hur man gör Da'wah till ateister: Ett samtal av bro Hamza Andreas Tzortzis (2 av 2)

Enligt Hero Association-betyg har flera karaktärer mer kraft än Tatsumaki. Bang, Atomi Samurai, Flashy Flash och otroligt kung bedöms ha en kraft på 10 medan Tatsumaki bara har 9. Men Tatsumaki kunde ta ett monster som förmodligen var en demonnivå i ett slag. Varför har Hero Association-betyg flera S-klasshjältar som är mer kraftfulla än Tatsumaki?

2
  • Detta är bara spekulationer, men mäts inte statistiken för kämpar vanligtvis vid testet av hjälteföreningen? Eftersom Tatsumaki är en Esper, kanske hennes krafter blev betydligt starkare efter att ha varit en del av föreningen?
  • Rankningar baseras inte enbart på makt, om det var hjälteföreningen skulle sätta King först.

Det är möjligt att översättningen av denna stat som "Power" är en (lätt) felöversättning. Jag har sett det alternativt översatt som "Momentant Power / Speed". Om vi antar att det är en mer exakt översättning, då betyder det att det är ett mått på hur snabbt de kan använda sin kraft / hastighet. Som sådan kan Tatsumakis betyg vara lägre än max om det tar lite mer tid att släppa loss sin styrka; åtminstone så långt föreningen tror / vet ändå. Krigsstridare som Atomic Samurai kan använda högt utbildade reflexer för att reagera kraftfullt med liten eller ingen tanke, medan Tatsumaki antagligen behöver tänka / koncentrera sig aktivt i de flesta situationer. Detta verkar stödjas av en viktig plotpunkt senare:

Espers måste välja mellan brott och försvar, eftersom de bara kan använda en makt i taget. Detta skapar ett utnyttjbart gap där du kan landa en attack medan Esper försöker attackera. Detta dyker upp i slutet av Garou / Monster Association-bågen. Vi får också veta under den sekvensen att hennes barriär förblir uppe och effektiv även när hon är medvetslös (och tydligen hjärnskakning). Som sådan verkar det vara Tatsumakis standardläge att vara i defensivt läge, och hon måste medvetet och aktivt byta till en offensiv attack.