Anonim

Near is Pissed (engelska dub)

I Death Note i anime-serien instruerar Light Teru Mikami att bekräfta att hans Death Note inte manipuleras med. Han gör det genom att undersöka sin Death Note med ett mikroskop för att bekräfta att den är äkta.

Varför skrev han inte bara någons namn för att bekräfta att anteckningsboken fungerar och använder den sidan i slutet för att vara säker på att den fungerar?

Om du pratar om Lights förklaring av hans plan i avsnitt 36 (1.28), se spoiler nedan.

Om du pratar om avsnitt 35 (Malice), där vi ser Mikami kontrollera Death Death med ett mikroskop och ringa Takada för att säga att han bekräftade något ... Även utan att känna Lights slutspel, är mikroskopet ändå vettigt.

Om du kommer ihåg, fick Light Mikami att dölja den riktiga Death Note, skapa en falsk anteckningsbok och bära den med sig och skriva namn i den. Han fick också Mikami att skicka Takada några riktiga Death Note-sidor så att hon skulle vara den som faktiskt dödade.

Så om Mikami verifierar något om det falska DN är det meningslöst att skriva i det. Om det å andra sidan är det som han kontrollerar - Light sa till honom att inte använda den.

Han känner inte till Lights skäl och riskerar inte att lyda honom om det finns andra sätt att utföra verifieringen.

Ljus avslöjar i sin lilla mentala monolog att han lät Mikami kontrollera varje dag om det hade manipulerats med anteckningsboken. Detta beror på att ljus visste att Near var på Mikami och förväntade sig att SPK skulle kunna göra något åt ​​det. När Mikami använder mikroskopet gör han det för att verifiera att den falska anteckningsboken har manipulerats (inte tvärtom), och låter Takada veta, så att hon i sin tur kan meddela Light. Ljuset blir alltså inte förvånad eller orolig när Near bjuder in honom till en uppgörelse - han vet vad som ska hända och är redo. Han låter Mikami veta att han också borde komma till "showdown", men med REAL Death Note. Så varför skriver inte Mikami bara ett namn på de tvivelaktiga sidorna för att se om de är riktiga eller inte? Eftersom han vet att SPK följer honom och att de kan titta på anteckningsboken när som helst. Ljus fick honom rutinmässigt att lämna den i gymnastiksalen PÅ SYFTE för att locka SPK till att manipulera med den. Om han bryter rutinen kommer SPK att vara misstänksam. Om han skriver namn på baksidan istället för att skriva i ordning och SPK ser detta kommer de att vara misstänksamma. Om han skriver något och sedan använder ett radergummi, etc, kan de fortfarande ha sätt att se detta. Det är för riskabelt, särskilt om vad Mikami vill kontrollera lätt kan ses på andra sätt.