Anonim

Gwen Stefani - Cool (officiell musikvideo)

I anime har jag alltid sett en del sällsynthet som klassificeras som

  • S (super)
  • SS (super super (?)) Kanske ... jag vet inte

och många alfabetiska ord. Varför lade de till som "S" för super på den klassificerade sällsynta artikeln så? Varför använder de inte som "A +", "A -", "B +" precis som resultatet av en tentamen? Vad är historien bakom det? Vad är den första anime / litteraturen som använde denna typ av metod?

Ex. Classified Greed island Card Rarity in Hunter x Hunter

4
  • R, SR och SSR / UR (deras exakta definition kan variera mellan spel) är specifika för gatchaspel i allmänhet och har ingen betydelse för anime och manga i synnerhet. HxHs Greed Island-båge använder SS-H för gränser för kort sällsynthet. Relaterat: gaming.stackexchange.com/questions/70673/… Uppsatser är två liknande men orelaterade begrepp.
  • thnaks för förklaringen @ z
  • Detta är inte specifikt för artikelens sällsynthet; i One-Punch Man hjältarankingen går också från A till S, och utanför anime har du chocobo-rankningar Final Fantasy VII gör detsamma.
  • De använder +/- i vissa inställningar, till exempel Lyrical Nanoha's mage-ranger (de har fortfarande S-, SS- och SSS-ranger där, och +/- gäller även dem), eller för statistik, färdigheter och Noble Phantasm-ranger på Fate-serien (de har inte S-rang, men istället kallas den EX-rang när den är utom mätning). I slutändan är det bara författarens val hur man rangordnar objekt, färdigheter etc. De skulle kunna rangordna dem Normal, Magi, Sällsynt, Episkt, Legendariskt som vissa spel gör och det spelar ingen roll om det är vad författaren vill ha.

Det används vanligtvis inte i verkligheten. Det kommer ursprungligen från Japanese Animation & Games, kommer i allmänhet från spel. I det verkliga skolrankingsmärket är endast A, B, C kreditbetyg, det kommer inte att kännas tillräckligt för hög rankning. I Games är det fritt att mata in A +, A-, B +, B- rank-systemet, men spel brukar läggas på SSS, SS, S, A, B, C, D, E, F, får spelare att känna sig mer nöjda med sitt resultat .

Det betyder Super eller Superior eller lika överraskning. Superlativ klassificering. Super x3, Super x2, är konstigt att sätta Sx2, Sx3, så det är SSS, SS.

Några av spelen kan du se R, SR, SSR, UR. R betyder "Sällsynt", mestadels i kortspel. Det betyder att du får ett sällsynt kort. SR är Super Sällsynt. SSR är speciellt Super Sällsynt ibland. UR är Ultimate Rare.

Sällsynt [R] Super Rare [SR] -kortsprov, Ultimate Rare [UR] -kortsprov

Redigera

Jag kommer ihåg att jag lärde mig om det här spelets rankningssystem, men jag kommer inte ihåg vem som har skapat detta system, tyvärr. Jag kommer ihåg att jag har författare som har denna s-rang, men inte kommer ihåg namnet, det här är en mindre titel i historien. Såsom uttalande "Atombomben S-Rankade Hiroshima" från Urban Dictionary: S-Rank. Och SS-Rank är av det tidiga rangsystemet 1926, insignier för Schutzstaffel. Tidig militär.

Information finns här: Giant Bomb: S-Rank, S-Rank_Japanese

7
  • någon referens? för att göra ditt svar mer acceptabelt. referens, tidskrift, litteratur osv.
  • Jag studerade detta på college, universitet.
  • va? vilken typ av ämne studerade du? Jag har röstat ditt svar, men kanske väntar jag på ett annat svar.
  • Jag studerade detta på college, universitet. Jag studerade konst, design, animering och spel. Jag kommer till denna webbplats är för att titta på frågor och besvaras. Gagantous, du är bara fans. Du vet inte hur länge och lågt en konstnär har studerat.
  • Jag måste vara oense med delen om att det är svårt att skriva A + / A- i spel, infarkt är det väldigt enkelt eftersom FA-betyget (enligt min erfarenhet) representeras från ett procentvärde i verkligheten som sådant vilket betygssystem som helst kan vara skriptat om du till exempel har ett numeriskt belopp att basera det i The Legend of Heroes: Trails in the Sky SC använder G-A-rangordning med + mellan dem (dvs. G, G +, F, F +, E, etc) för din Bracer Rank som beräknas av din BP Total