Anonim

Event Horizon - Trailer [HD]

Jag vet att Viz översätter tidningen Shonen Jump när den släpps, men jag är inte en massiv fan of shonen, så jag undrade om det finns några andra mangatidningar som har publicerats på engelska?

Jag hade ställt en liknande fråga i chatten för en liten stund sedan och undersökte själv om ämnet.

Viz publicerar inte längre Shonen Jump, eftersom det har gått helt digitalt. Viz brukade också publicera Shojo Beat som avslutade sin publicering 2009. Tidigare publicerade de Manga Vizion (1995), en mangaantologi som pågick i 4 år, Massa (1997), vilket var samma sak men riktade mot vuxna och sprang i 5 år.

Mer allmänna publikationer som Animerica eller Ny typ USA (av A.D. Vision, motsvarighet till den japanska tidningen "New Type") innehöll nyheter och lite seriell manga. När A.D.V stängdes av ersattes tidningen med PiQ, som handlade ännu mindre om anime / manga och bara varade i 4 nummer. Det finns också Anime Insider publicerad av Wizard som innehöll några manga förhandsgranskningar men det är mest en nyhetstidning och Protokulturmissbrukare publicerad av Protoculture, Inc. som täcker anime- och manganyheter och är lätt tillgänglig i Europa. Det är nu en del av Anime News Network.

Jag tror att den enda mangatidningen som fortfarande är tryckt idag är Otaku USA som påstår sig publicera 32 sidor med manga förhandsgranskningar. Enligt dess wikipedia-sida:

Efter avstängningen av NewType USA i februari 2008, Anime Insider i mars 2009 och upphörandet av Protoculture Addicts sedan augusti 2008 är Otaku USA den enda återstående tidning för anime som publicerats för den nordamerikanska marknaden.

Eftersom den bara innehåller förhandsgranskningar av manga är det inte ett genomförbart alternativ om du vill ha seriella publikationer av manga på engelska.