Anonim

Castle Rock - Säsong 2 Trailer nr 2 (officiell) • Ett Hulu-original

Dvärgen i kolven, av Fullmetal Alchemist: Brotherhood, ses fångad i en kolv under hans första framträdande.

Vid en tidpunkt i serien säger The Dwarf att hans största önskan är att lämna kolven (från FMA Wikia):

Att vara en homunculus utan form, kunde dvärgen i kolven inte utföra någon egen alkemi. Dessutom, dock kolven var det enda som håller honom vid liv, [Dvärgen] ville existera utanför den.

Men på grund av den utsmyckade delen ovan verkar det som om kolven på något sätt håller honom vid liv (även om han bara är korkad inuti den). Hur gör det här, och hur skulle han dö om han lämnade?

Eftersom han inte hade någon form på egen hand. Han är i grunden en väsen av Gud, skapad av Hoenheims blod.

Om hans kolv på något sätt skulle gå sönder skulle hans varelse försvinna ut i rymden och förlora sin form och levande medvetenhet.

Tänk på det som en själ utan kropp. Fyllda inuti en container, om den behållaren skulle gå sönder, skulle själen inte ha någonstans att bo och lämna världen. (Al är ett något annat fall, hans själ är det bunden till förseglingen på baksidan av nacken).

3
  • Bra förklaring - det verkar som om de små händerna som The Dwarf bildar måste vara bara för effekt, eller hur? De har ingen särskild betydelse för hans brist på form, antar jag.
  • 1 @Eric: korrekt. Han kan inte riktigt använda sig av dem för vad som helst. Men när han väl hade fått en kropp kunde han.
  • Händerna liknar mycket händerna som tar kroppsdelar från dem som begår tabu. Det här kan vara vad homunculus har varit innan han drogs genom porten och därmed kan armarna vara ett eko av homunculus ursprungliga form.

Det verkar som om frågan besvaras i samma avsnitt som du citerade:

Att vara en homunculus utan form, kunde dvärgen i kolven inte utföra någon egen alkemi.

Ser också som han är också:

Även om det aldrig utforskas helt, var det varelse som senare skulle kalla sig Fader ursprungligen en del av existensen inom porten. Med hjälp av blodet från sin slav nummer 23 lyckades alkemisten till kungen av Xerxes innehålla en liten del av portens kunskap och liv i en kolv, som kan existera i det fysiska området.

Så det verkar helt enkelt att både att vara en del av porten och saknar någon form innebär att homunculus helt enkelt skulle "avdunsta" utan en behållare. Men:

senare, homunculus är kunna lämna kolven eftersom den fick en form: "Homunculus använde denna kraft för att öppna Sanningens port och skapade sig själv och Hohenheim nya odödliga kroppar, levande utföranden av filosofens sten med hundratusentals själar av Xerxes delade mellan dem som deras makt. "

1
  • +1 för att nämna kunskapen och porten; Men Madaras svar är korrekt och han slog dig med några sekunder, så jag har accepterat hans.