Anonim

Hur man kontrollerar någons sinne med musik

Så låt oss säga att jag skriver:

Bob Shneizel bilolycka. Glömmer var han bor och tänker sedan på hur fantastisk han är. Sen dödas han i en bilolycka klockan 9:30.

Skulle det (manipulera någons tankar via det jag skriver) fungera?

0

Min uppfattning om detta är att det kan vara möjligt, men inte för mycket.

Baserat på innehållet som visas i serien kan du bara ange hans dödsorsak och händelserna fram till den.

Men eftersom allt skulle leda till död oavsett, och offret verkar kunna göra ingenting när de får slut på fördefinierade handlingar.

Det visas dock att boken kan beordra människor att begå självmord. Utseendet på människors ansikten verkar lite som om de är medvetna om att de snart kommer att avsluta sina egna liv, så kanske är det möjligt, i utsträckning.

Det enda jag kan säga med säkerhet är att du skulle behöva prova:

Från hur man använder: VI

Det specifika omfattningen av villkoret för döden är inte heller känt för dödsgudarna. Så du måste undersöka och ta reda på det.

Jag kommer att utöka min tidigare kommentar, som i grunden är: ja, tankemanipulation är möjlig till viss del.

I Death Note, vi ser Naomi Misora ​​dödas av Light via följande:

Begår självmord på ett sådant sätt att ingen kommer att bli besvärad och hennes kropp inte kommer att upptäckas. Dör genom att genomföra denna plan inom 48 timmar.

Således manipulerar ljus i huvudsak Naomi Misora ​​till planera ett självmord - hon är inte bara någon som får en hjärtinfarkt, och till skillnad från några av de andra tillfällena (t.ex. fallet med busskapning, där offrets handlingar till stor del dikteras av Ljus själv), är det uppenbart att hon inte är t helt en automat vars handlingar inte involverar något medvetet tänkande (eftersom det är upp till henne att fylla upp klyftorna i DN: s plan för hennes död).

Således är tankemanipulation i den meningen att utöva viss kontroll över någons tankeprocesser via Death Note. Dödsanteckningen styr inte bara någons kropp (vilket är ungefär lika mycket som vi kan dra slutsatsen från de andra incidenterna).

Detta skulle dock antagligen begränsas via samma mekanism som dödsfallet är begränsat (dvs. människor kan inte dö på fysiskt omöjliga sätt, och de kan inte instrueras att göra saker som de inte kan göra). Med mind control kan det finnas lite mer flexibilitet, men det verkar omöjligt, till exempel, att skriva:

Genomsnittligt treårigt barn dör genom att kvävas till döds efter att ha tänkt på topologiska utrymmen och spelteori.

Det kan finnas mer flexibilitet med känslor, men det täcker inte andra typer av tankar, och vissa tankar skulle vara helt omöjliga.