Anonim

Det ses i anime att Hisoka kastar många kort, men ändå tar han slut på kort. Han visade sig aldrig heller köpa, låna eller stjäla en kortlek. Dessutom får han sina kort från ingenstans i sina händer (han skjuter aldrig händerna i fickorna eller kläderna för att hämta kort).

Så har han kraften att trolla ut kort?

Liknande, har Illumi kraften att trolla nålar, och har Gotoh kraften att trolla mynt?

Eller tillhör de (dvs. Hisoka, Illumi och Gotoh) kategorin Emmiter?

Det är riktiga kort, mynt och nålar.

Krita upp till Anime trope att han inte tar slut på kort. Det är också en logisk misstag att anta att Hisoka inte köper / lånar / stjäl kort eftersom det inte visas. De till synes korten från ingenstans är en nick till "Magician" -temat för Hisoka.

Hisoka har med sig ett normalt kortlek och använder Nen (Shu (?)) För att göra det rakhyvla nog att döda. På samma sätt kan Gotoh och Illumi använda Nen för att skapa dödliga projektiler.

Ett av exemplen jag kan använda här är Gotoh vs Hisoka-striden.

Hisoka kunde skjuta tillbaka de mynt som Gotoh använde, om de trollas ut hade han enkelt "okonkurrerat" dem istället för att skjuta ner dem. Detta tror jag bevisar att mynten var riktiga

Detta är en vanlig trope i många anime eller manga där karaktärerna har till synes oändliga leveranser av "allt" de kan behöva. Kunai och Shuriken i Naruto verkar aldrig ta slut, Duelists i Yu-Gi-Oh tar aldrig slut på kort etc.

2
  • "Duellister i Yu-Gi-Oh tar aldrig slut på korten" förutom när Yugi kämpade för att Rare Hunter Marik kontrollerade, var det enda sättet han vann att använda Mariks strategi för att göra Slifer the Sky Dragon kraftfull genom att få det att gå in i en oändlig slinga där Mariks Rare Hunter slutade dra varje kort från sitt däck ( enligt reglerna att om du inte har några kort att rita förlorar du matchen)
  • 1 @ Memor-X Trots flera subversioner av tropen av plot-skäl är det en vanlig trope. Jag gjorde ett generiskt uttalande. Ta exemplet med Naruto igen. Shikamaru hade en gräns på antalet Ninja Tools han hade mot Tayuya medan han till synes hade obegränsad mot Hidan. Jag är säker på att det finns tillfällen där Yugi kämpade "väldigt" långa slagsmål utan att få kort.