Anonim

Affärsstudier klass 12 || Ledningens natur och betydelse || Ledningsegenskaper ||

Varför är Rio Poneglyph så viktigt för Robin? Faktum är att hennes enda skäl att gå till slutet av Grand Line är att hitta denna Poneglyph.

Det är viktigt eftersom det sägs att det innehåller information om One Piece-historia inklusive Void Century.

Rio Poneglyph ( , bokstavligen översatt som ”True Text of History”) är meddelandet som bärs av alla poneglyfer längs Grand Line. Den innehåller den sanna historien om enstycksvärlden (inklusive "Void Century" vars forskning är förbjudet). För att hitta den måste man ta med sig alla andra passager från de andra poneglyferna på sina resor, och den är bara fullbordad när den når världens ände; med andra ord ön Raftel. Gol D. Roger verkade ha fullgjort denna uppgift, enligt Rayleigh, även om det är osäkert om de andra medlemmarna i Roger Pirates (dvs. Shanks, Buggy) känner till världens historia.

Källa: Poneglyph - The One Piece Wiki


Varför är det viktigt för Robin?

Nico Robin föddes på ön Ohara och kom från en familj av arkeologer. Hennes mamma, Nico Olvia, åkte till havs för att hitta den sanna historien. Men hon dödades tillsammans med Oharas arkeologer av världsregeringen genom ett buster-samtal.

Källa: Nico Robin / History - The One Piece Wiki

Så naturligtvis blev Robin en arkeolog för att avsluta det arbete som hennes folk startade och för att känna till de verkliga händelserna i historien och därmed avslöja världsregeringen.


Varför är Void Century viktigt? Låt oss ta en titt på några händelser som inträffade under Void Century:

  • Världsregeringens födelse

För 800 år sedan, i slutet av det ogiltiga århundradet, föddes världsregeringen och tog politisk kontroll över hela världen, förenade alla länder och bildade Kungarådet. För världsregeringen lämnades händelserna under det ogiltiga århundradet bättre okända, eftersom information kopplad till den anses vara alltför farlig.

  • Det stora kriget

Den viktigaste händelsen under det ogiltiga århundradet verkar vara det stora kriget. Det slutade med hösten av Shandora [City of Gold]

Källa för blockquotes: Void Century - The One Piece Wiki (betoning tillagd)

1
  • 1 Wow! Jag trodde bara att det var någon typ av galen hobby hon hade men dess rötter är djupa. Tack så mycket man! : D