Anonim

We The Kings - Sad Song (Official Lyric Video) ft. Elena Coats

Ganska ofta i ett löfte görs att se havet. Så ofta kan dessa löften inte / inte längre uppnås på grund av att vissa händelser inträffar.

Är det en del symbolik här? Leder du till att en karaktär alltid måste misslyckas dramatiskt med att åka till havet tillsammans? Eller något annat tillsammans

7
  • Jag misstänker att du generaliserar massivt utifrån ett litet antal exempel. Jag är inte övertygad om att "tragiska havslöften" på något sätt är ett meningsfullt vanligt inslag i anime eller relaterade medier. (Men att veta hur [tropes] frågorna på den här webbplatsen går, kommer troligen någon att komma med en övergripande teori om japanska medier för att förklara detta förmodade fenomen ändå.)
  • @senshin Med tanke på att jag kan tänka mig 12 serier där detta hände uppifrån mitt huvud, jag tror inte att det är så generaliserat. Allt om den tragiska delen är diskutabel. Som ofta, vissa hur i slutändan, löftena hålls på något sätt. Låt oss hoppas att någon kan fånga en bra övergripande teori då.
  • @senshin När vi hade det "Varför finns det så mycket fanservice i anime?" fråga, jag förberedde mina anteckningar för ett svar som skulle argumentera för fanservice i Jomons keramik. Sedan blev frågan borttagen och allt mitt arbete gick till spillo.

Det har något att göra med termen Moder Ocean, det faktum att japanska öar är gjorda av flera vulkaner kopplade ihop, deras arbetsetik och sed.

Moder Ocean

Mother Ocean är en term som används för att hänvisa till det faktum att alla liv på jorden börjar från havet / havet som beskrivs i Nagi no Asukara. Även efter att ha lämnat havet och blivit landvarelse, ger havet dem fortfarande näring och mat, så det kan sägas att Moder Ocean är en symbol för kärlek. En kärlek som inte känner någon bunden även när den förråds och lämnas bakom. En evig kärlek som är redo att acceptera när man omvänder sig och återvänder till det som är fallet med Miuna.

Således kan man säga att ett löfte att se havet är ett löfte om kärlek. Det faktum att löftet bröts och i vissa fall tragiskt är en symbol för en kärlek som aldrig skulle gå i uppfyllelse.

Japanska öar, arbetsetik & anpassning

Se följande karta.

De flesta av de japanska länderna är bergiga terräng. Människor bor på dessa berg. Förr i tiden gör denna terräng att resa hårt, så det är inte många bergsfolk som reser för att se havet. I dagens tid skulle detta bero på deras snäva schema som gör att de inte kan ta semester till havet. Jag tror att det redan är allmänt känt att Japan har en galet stram arbetsplan. Människor använder sällan sitt betalda besök. Det är en del av deras arbetsetik. Dessutom besöker de flesta japaner bara havet under sommaren. Det är en gammal sed.

Medan Japan har massor av stränder, och med tanke på avståndet och tillgången på kollektivtrafik borde det vara relativt lätt att komma åt, men att gå till stranden är inte något som japanerna lätt gör om de inte redan bor vid havet. Detta innebär att gå till havet kan räknas som en lyx för japanerna.

3
  • Du kanske också vill läsa detta, japantoday.com/category/have-your-say/view/…
  • 1 Detta svar är verkligen "sanningsenligt" men är det Sann? Använder någon faktiskt frasen "Mother Ocean"? Är det verkligen sant att havet symboliserar kärlek? Är det relevant att det är svårt att resa från inre Japan till havet? (Japans befolkning har under historisk tid koncentrerats längs kusten). Har detta svar ens något att göra med de förmodade "tragiska havslöften" som OP inte har gett några bevis för?
  • @senshin Jag tror att det är ett sätt att tolka saker. Som sådan finns det alltid utrymme för diskurs om vad något i en anime skildrar; extra stort i Death Parade och Death Note. XD