Anonim

TikTok-handledning (P30)

På ytan, röd sabel (från Öde / Extra) och blå sabel (från Ödet / stanna natten) ser nästan identiska ut.

Har det någonsin förklarats varför de ser så lika ut?

Vilka märkbara skillnader har de två, förutom deras förmågor och klädsel?

4
  • Observera att det finns en "Röd sabel", som inte alls är din "röda sabel", men också ser väldigt mycket ut som den "blå sabellen". I fallet Saber of Red förklaras dock likheten mycket tydligt. Det finns också Saber Lily (en vit Saber), Dark Saber (en korrumperad version av den blå Saber) och en Linjal som är ganska lika (men inte nästan i den utsträckning som endera röd Saber). Ödet / ihåligt Ataraxia innehåller också bilder av de tvillade sablarna som kallades av Edefelt under det tredje kriget, och de liknar också fantastiskt Blue Saber. Sabre är den överlägset mest populära karaktären av Type Moon.
  • hmmm, det är Mordred.
  • Blue Saber = King Arthuria, White Saber = Arthuria strax efter att hon drog excalibur, Black Saber = Evil Monarch, Red Saber = Mordred, Ruler = Joan of Arc
  • @NamikazeSheena Nej. Red Saber är Nero, Saber of the Red är Mordred.

Sabre är extremt populär karaktär. De är bara "mjölkningsfranchise" med karaktär som liknar originalet. Och genom att ha lite annorlunda personlighet ser de till att de får intresse för fler människor än fans av original Sabre.

2
  • 1 Jag tror att det skulle vara till hjälp att utarbeta deras olika personligheter (säga vilken karaktär som har vilken personlighet). Jag vet ingenting om denna franchise men har undrat varför det också finns sabrar i olika färger.
  • Som en icke-fan av denna franchise håller jag med detta svar. Sabre bar hela showen och spelet, när det gäller personlighet, historia, utseende, etc. Resten av det varierade från oinspirerad till nedslående jämfört med dess potential. Ovetande om varför detta lyckades jämfört med de andra permutationerna för kvinnor i olika mästare / slavroller de försökte, använde de sig för att kopiera sin egen karaktär. Vilket är rättvist är förmodligen det bästa fansen kan förvänta sig av dem. Om det går bra, bli inte förvånad om vi får en grön sabel nästa, som faktiskt är Odysseus eller något.

@ Templar627 gör en intressant skillnad i sitt svar. Personlighet klok, den Öde / Extra Red Saber är mer en hedonist som gör saker överdrivet med mycket gusto (uttryckt av hennes något otäcka klädsel). I speldialogerna och scenerna är hon (underförstått att vara) mycket öppet bisexuell och säger att det enda hon bryr sig om är vad som är vackert ("Vackra unga pojkar är bra. Vackra unga tjejer är bättre. Min enastående preferens är skönhet!") .

Red Saber kan vara högljudd och uppfattad - ofta stöta i konversationer, kasta runt råd och förolämpa dina fiender som hon tycker passar. Till skillnad från hennes blå motsvarighet är hon fåfäng, högljudd och arrogant och talar med all den kungliga förkunnelsen om en arrogant härskare som är delvis gudomlig, inte till skillnad från Gilgamesh.

Om du anser att Blue Saber är en tsundere, skulle Red Saber vara tvärtom. Hon är djärv (hennes klädsel visar upp sin klyvning och rygg / bakom och ben / trikå / trosor) där den andra är reserverad, stolt där den andra är ödmjuk.

Röd sabel verkar vara lite kortare, 150 cm lång, jämfört med 154 cm storleken på hennes blå motsvarighet. Red Saber är emellertid bustier (B83 / W56 / H82) än hennes blå motsvarighet (B73 / W53 / H76).

I Ödet / extra material, Red Sabres bakhistoria nämner att hennes omsorg för diplomati orsakade att Britannias relationer i Rom förbättrades under senare år, vilket i huvudsak gjorde henne till den person som byggde möjligheten för legenden om kung Arthur att födas. Kanske varför hon Blue Saber liknar Red Saber är att hennes legend / arketyp baserades på Red Saber.

5
  • Jag trodde att jag läste det någonstans, jag skulle kommentera att jag hade läst att Nero är grunden för Arthur men sedan tittade jag på loopers svar och även om det var så läste jag det från
  • vad är det som Nero pekar ut med ögonen?
  • @ Memor-X eftersom hennes ögon är annorlunda?
  • men vad exakt? jag kan inte se någon skillnad med ögonen
  • ögonfransar, ögonform.

På wiki-sidan för Red Saber finns det ett litet utdrag från en Q&A:

F: Varför är Red Saber och Blue Saber så lika? Är de släkt?
A: De är väldigt olika!
De är olika som Takashi Takeuchi och Arco Wada. Eller som bovetenudlar och udon. Modellen av King Arthur sägs vara en fusion av två individer, och en av dem är den romerska generalen Artorius. Jag antar att det finns några relationer.

2
  • Finns det några viktiga skillnader som skiljer varandra eller är det bara olika arketyper?
  • @Krazer Jag vet inte. Jag har bara tittat på F / Z och just citerat wiki-sidan.

Om jag minns rätt är Red Sabre mycket varmare och mycket mindre korrekt, jämfört med Normal Sabre som är mycket mer lugn och korrekt. Red Saber är också mycket stoltare och agerar mindre ödmjuk än Blue Saber. Jag tror inte att det någonsin riktigt har förklarats varför de ser så lika ut, men wiki säger att de inte har några blodförhållanden.

De är också två olika människor, Red Saber är Nero medan Blue Saber är Arturia.

Om du tittar på wiki kan du se att de båda är väldigt olika trots deras ytliga likheter.

http://typemoon.wikia.com/wiki/Playable_Saber_(Fate/Extra) http://typemoon.wikia.com/wiki/Saber_(Fate/stay_night)

På wiki-sidan som templar627 publicerade står under underrubriken utveckling:

Hon fick se ut som Sabre eftersom de ville lura människor att tro att de var samma karaktär och överraska dem när de faktiskt spelade spelet.

1
  • Jag har redigerat detta för formatering, men jag är inte säker på om detta enda citat verkligen är tillräckligt viktigt för att det ska vara sitt eget svar. Jag lämnar dock det beslutet till andra.