Anonim

The Secret Kicker | Super Bowl-annons # KickInequality # AllStrengthNoSweat

Svaret från Imprfectluck på den här frågan fick mig att undra vad som skulle hända med människor vars namn skrevs ned i detaljerna om en annan persons död. Till exempel: John Doe dör efter sitt datum med Jane Doe. Den främsta grundregeln i Death Note säger att The human whose name is written in this note shall die. Ska Jane Doe dö?

Vi har dessutom regel LIV som säger att om du skriver dödsorsaken och detaljerna på en annan sida, måste du tänka på det ursprungliga offret och inte skulle kunna tänka både John och Jane samtidigt. Detta skulle indikera att du måste välja vad som ska hända. Antingen tänker du på John och detaljerna händer, antingen tänker du på Jane och hon dör. Finns en liknande regel när man skriver på samma sida? Eller är det bara ett undantag från den första regeln att skriva någons namn i detaljer om andras död?

För att få Death Death att träda i kraft måste offrets namn skrivas på samma sida, men dödsorsaken och situationen kring dödsfallet kan beskrivas på andra sidor i Death Note. Detta kommer att fungera så länge den person som skriver i Death Note håller det specifika offrets namn i åtanke när man skriver dödsorsak och situation.

Det verkar som att detta faktiskt bekräftades av L i kapitel 45. Yotsuba-företaget hade gjort egna tester och härledt regler från detta. En av de saker de drog slutsatsen var att

Om andra namn anges, blir åtgärden ogiltig och de får alla hjärtinfarkt.

Därför skulle en person som är skriven i dödssituationen fullständigt ogiltigförklara handlingen och döda alla skrivna namn med hjärtinfarkt. Uppenbarligen måste de mest grundläggande reglerna uppfyllas (t.ex.: Tänk på den personens ansikte, smeknamn skulle inte fungera, ...), men det verkar som om den fullständiga åtgärden faktiskt skulle ogiltigförklaras om fler namn skrivs ner i dödssituationen .

Det är korrekt. Jane Doe kommer att dö av en hjärtinfarkt 40 sekunder senare (såvida inte orsaken / dödsfallet också beskrivs för det andra offret).

Dödsanteckningen kommer inte att orsaka dödsfall för andra människor vars namn är inte skriven. Men när det är skrivet är alla spel avstängda.

4
  • 2 Jag verkar sakna något här ... säg att du skriver ovanstående mening medan man koncentrerar sig helt och hållet på John Doe, du tänker aldrig uttryckligen på Jane. Men enligt en av de första reglerna måste du tänka på personen du vill döda för att förhindra att man oavsiktligt dödar människor med liknande namn. Hur passar det egentligen in?
  • 1 @ Jan Du behöver inte koncentrera dig på henne. Bara att skriva hennes namn medan du känner till hennes ansikte är tillräckligt (Att skriva ett namn på någon du känner kommer instinktivt att föra upp någons mentala bild). Om du inte vet hur Jane ser ut är det dock möjligt att hon skulle räddas.
  • Om du skriver Janes namn utan att känna henne, kommer kommandot att dejta henne inte att fungera eftersom det kan vara någon jane i världen och John Doe kommer att dö av en hjärtinfarkt eller bara ignorera kommandot. Så jag intygar Uchihas svar. Jag är säker på att jag har läst eller analyserat ovanstående exempel någonstans. (Jag kommer att ge dig några bevis när jag kommer ihåg dem)
  • Kan vi uppdatera svaret med if Jane's face is not known by the DN user at the time of the writing, she won't die? Jag tror också att John kommer att dö när hans datum slutar om datumet händer inom tidsgränsen, annars dör han av hjärtinfarkt. Men jag är inte lika säker som Jane inte dör om hennes ansikte inte är känt.

OK här är diskussionen som gav mig den idén.

Kan du få någon du kontrollerar med en Death Note för ett mord? Till exempel kunde Light ha skrivit ner namnet på en pöbelboss och sedan skrivit "beställer rivningen av hotellet där L för närvarande bor och dör sedan tre timmar senare."

Nej, av två skäl. Den första är att Death Note bara kan döda en person per namn. Om det skadar någon annan, kommer personen bara att dö av en hjärtinfarkt. Alias ​​fungerar inte, punkt. Death Note vet inte vem L eller Kira eller Wedy eller Aiber eller Near eller Mello eller någon annan med ett alias är. Endast riktiga namn. Du kan dock skriva något som "Rapportera Siht. Rivar ett hotell och dör därefter." och skriv sedan "L Lawliet. Krossad av fallande skräp när hans hotell rivs." Så länge två namn skrivs kan de interagera. Är det inte bara att personen inte direkt kan skada människor? Självklart, oavsett detta, är det "omöjligt att" beordra rivning av hotellet där L för närvarande bor "eftersom folkmassans chef omöjligt kan veta att L bor på ett hotell eller vilket hotell det är.

Även om ovanstående diskussion försöker bevisa att du behöver namnet på personen för att dödas för att verkligen döda dem. Så länge Jane Does namn finns i anteckningsboken kommer det att döda dem. Antingen i en mening eller två meningar. Om du inte tänker på personen skulle dödsnotens kommando inte fungera heller eftersom det skyddar mot att döda någon av misstag. Så antingen kommandot fungerar eller Jane doe kommer att dö är de enda möjliga resultaten.

1
  • Du kan inte låta person X döda person Y, person X skulle dö av hjärtinfarkt. Det ändrar fortfarande inte det faktum att du faktiskt skrev ner Y: s namn och enligt reglerna, VARJE namn skrivet i DN kommer att dö. Därför när du skriver "John Doe dör efter sitt datum med Jane Doe.", DN tolkar det som två kommandon. Först "John Doe dör efter sitt datum med", vilket inte är meningsfullt, så JD dör av en hjärtinfarkt och sedan det andra kommandot "Jane Doe", utan några dödsspecifikationer. Om du skulle skriva ner mycket mer information skulle de bli Jane och inte John

I Death Note: How to Use It I, den andra regeln är denna:

Den här anteckningen träder inte i kraft om inte författaren har personens ansikte i sinnet när han skriver sitt namn. Därför påverkas inte personer som delar samma namn.

Den viktiga delen av regeln att titta på är den första delen. Detta betyder att eftersom du menade att döda John Doe, och den här döden inte kommer att orsaka Jane Doe, så tänkte du antagligen bara på John Doe's ansikte, och därmed kommer Jane Doe inte att dö.