Anonim

転 生 し た ら ス ラ イ ム だ っ た 件 悪 魔 編 ⑦ 原初 の 黄 カ レ ラ 前 編 ア ニ メ で は 語 ら れ な い 内容 den tiden jag fick Reincarnated som Slime

Slutkrediterna för anime-serien That Time I Got Reincarnated as a Slime har ett unikt drag som jag försöker förstå. Här är en fångst från slutet av avsnitt 2:

(Slutkrediterna för avsnitt 1 är faktiskt de inledande krediterna som inte hade spelats fram till slutet. Öppningskrediterna är helt på japanska förutom med en överläggning av seriens engelska titel.)

Bilden fångar en övergång mellan det första alfabetet som visas och det andra. Var och en av de två första alfabeten varar i mindre än en sekund, när japanska äntligen dyker upp i några sekunder. Ursprungligen trodde jag att första språket var thailändska eller georgiska eller något liknande språk. Nu när jag har gjort skärmdumpen är jag ganska säker på att ingen av de två första är riktiga skrivsystem. Är de?

Om inte, finns det något i spelets skäl att visa poängen i tre alfabet? Jag förstår att deras är en mångkulturell värld, men det är också vårt, och vi håller oss vanligtvis till ett språk i poäng.

(Jag antar att jag borde kvalificera det. Ett antal olika anime-serier kommer att visa flera språk under krediterna, men inte övergången mellan dem. Om en koreansk personal krediteras kommer den delen att vara på koreanska. Om filippinsk personal kommer den delen att vara på engelska eller spanska etc.)

Ser ut som ett originalalfabet, möjligen baserat på runalfabet. Det är dock ett komplett alfabet med känd translitteration.

@ happymaryheart twittrade sitt arbete om den fullständiga omskrivningen av alfabetet.

Baserat på transliterationsprover som han twittrade är det i grunden antingen:

  • Engelska ord, eller
  • Romanisering av japanska ord

När det gäller varför krediterna visas i tre alfabet ... det visas faktiskt bara i två alfabet: detta runalfabet och japanska / engelska. Runorna visas för första gången, sedan krymper de innan de ersätts av originalorden.

När det gäller varför det görs på detta sätt ... Jag har inte gjort några undersökningar för detta, men jag skulle spekulera i konstnärligt intryck, eller kanske är det faktiskt det enda alfabetet i deras universum ...

0