Anonim

Vill du döda några titaner? - SnK Parody av ✿ham

Jag tittade på anime och kunde inte hitta en förklaring till varför Annie sparade Armins liv?

3
  • Det är rimligt att Annie skulle tänka på Armin som en vän eller åtminstone som en ofarlig civil, eftersom hon tränade tillsammans med honom. Det är svårt att säga säkert.
  • Det är sant men det är svårt att säga. En gång ändras Annie för personlighet och handling hon bryr sig inte om någon.
  • Kanske hade hon i hemlighet kraschat på honom.

Varför skulle hon?

Annie är åtminstone inte en skurk. Hon kan vara en antagonist till huvudpersonerna i Anime, men hon tänker inte på sig själv som en skurk. Hon tänker inte på sig själv som ond.

Hon skulle inte åtminstone dra nytta av att döda Armin. De enda medlemmarna i expeditionen som hon dödade var de som hotade hennes titanform. Hon tränade tillsammans med dem och hade till och med bildat vänskapsband med några av dem. Till och med medlemmarna i utforskarkorpset hade svårt att hantera henne efter att ha fått veta vad hon gjorde.

Hennes huvudsakliga mål var att få Eren och leverera honom till sina herrar / arbetsgivare (det är fortfarande oklart vem som anklagade henne för kidnappningen i mangan - enligt kapitel 66).

Så hennes skäl för att inte döda Armin kan vara:

  • Armin var ofarlig. Hans vertikala manövreringsförmåga var dålig, och även om han skulle attackera hennes titanform, skulle hon lätt häva honom.
  • Hon tänker inte på sig själv som ett monster, eller till och med att hon är ond, så hon har ingen motivering för slumpmässigt dödande.
  • Mer om hennes självbild är hon helt klart en människa som kan förändras till titan (i motsats till Ymir som var en titan i 60 år innan han fick kraften att skifta). Hon har ett bra liv med MP-brigaden. Hon är inte en psykopat.
  • Hon kan ha några känslor av vänskap eller kamratskap mot Armin. Kom ihåg att Armin har en mycket sympatisk personlighet. Han klarar sig bra med alla.

    När det gäller hennes personlighet säger Shingeki no Kyojin Wiki:

    Ändå verkar hon på något sätt ha en konstig fascination och till och med känslor av respekt gentemot människor som har en djup känsla av plikt och rättfärdighet

    Och det verkar som Armin faller under den kategorin.

  • Kanske att döda Armin vid den tiden skulle ta mer tid än att bara bekräfta att han inte är Eren, och hon har bråttom att slutföra sitt mål.

  • Armin var inte ensam. Att döda honom (kom ihåg att folk verkligen gillar Armin) kan leda de andra utforskarkåren till en stridsroska för att hämnas sin följeslagare (kanske inte troligt, men vem vet).

Anledningar till att döda Armin just nu? Kan inte tänka mig något.

2
  • Även när jag minns att trumman slog hans häst loss hans redskap vilket gjorde honom helt ofarlig
  • Det är viktigt för historien att vi är motstridiga om växlarna. Hon begår de mest hjärtskärande morden under anime 1: a säsongen utan att slå ett öga men visar också medkänsla för både Eren och Armin och ser ut som om hon verkligen ville gå med i undersökningskorpset. Annie ÄR ett monster men du är tänkt att inse att hon måste ha en mycket god anledning att göra (till och med trodde att du inte vet det först). Om hon dödade Armin ingen ambivalens.

Hon är inte en hänsynslös dödsmaskin. Hon har ett mål i åtanke tillsammans med

Berthold och Reiner, som ännu inte avslöjas helt.

SPOILERS OM DU INTE HAR LÄST MANGA:

Reiner var närvarande med Armin. Om hon dödade Armin skulle hon också behöva döda Reiner eftersom det skulle se extremt misstänkt ut att Reiner kom ut ur striden levande medan Armin dog (eftersom Reiner är fysiskt överlägsen och han måste kämpa till slutet om en av hans följeslagare är BTW, Reiner är den pansrade Titan.

Förutom ovanstående punkt: hon har medkänsla för sina vänner (så länge det inte strider mot hennes slutmål). När hon tittade in i Armins rädda ansikte tvekade hon.

i alla fall, Jag tror inte Annie sparade sitt liv för att Armin var svag. Hon har dödat många andra svaga medlemmar. De enda två anledningarna till att jag tror starkt hon dödade inte Armin är ovanstående.

Detta ämne verkar medvetet inte klargöras av mangaförfattaren och har varit föremål för diskussion på flera forum i flera år. Baserat på det är följande inte ett exakt svar, utan mer som en teori om en av anledningarna till att hon inte dödade Armin annat än vänskapsskäl och sådant.

Jag tror att det var relaterat till hennes uppdrag. Som vi vet att flera medarbetare hade olika information angående Erens position, och Annie och hennes team vet redan att Armin är en smart och smart person baserat på deras observationer såväl som hans erfarenheter av Battle of Trost, och kanske kan hjälpa dem att hitta Eren. Att veta att Eren inte är på högerkanten så informerad till Reiner, improviserar de och slutade med att Reiner indirekt fick Armin att tänka på Erens vistelseort