Anonim

The Last Farewell ~ Roger Whittaker

När jag var barn handlade jag om den här anime-filmen och i åratal har jag inte kunnat hitta den eller hitta titeln.
Beskrivningen kommer att bli lite tvetydig så stanna bara här och håll ett öppet sinne. Detta kommer från minnet av en 5-åring.

Tidsram för när film gjordes: mitten av 80-talet till någon gång under 90-talet

I början finns en brunett liten flicka (kanske till och med en tonåring) som inte uppskattar något i hennes liv. Jag tror att hon blir upprörd över sin mamma och tar henne för givet och springer ut till sin bakgård upprörd. Där möter hon ... något ... en ande ... eller ett djur. Jag kommer inte ihåg men hon skickas på uppdrag och det blir ganska dimmigt därifrån. Jag minns att slutet är att hon vaknade i trädgården och det var en dröm och hon springer tillbaka in och kramar sin mamma.

Nej, det är inte Spirited Away. Verkligen.

4
  • vilket uppdrag var det?
  • Hade den samma konststil som andas bort?
  • Jag kommer inte ihåg vad uppdraget var :( det är där mitt minne misslyckas med mig .. Och ja jag tror det
  • @StephanieClay Toshinou frågar om konststil, som konstens karaktärsegenskaper som liknar andra anime.

Här är en gissning, den passar inte exakt - men förhoppningsvis är oklarheten skyldig för det.

Jag tittade igenom alla gamla Ghibli-verk, men hittade inget som tycktes matcha. Det var dock en show som några av de större namnen från Ghibli arbetade med innan Ghibli skapades. Denna show var Chie the Brat eller Jarinko Chie. Detta var tillbaka 1981, men det kunde ha tagit ett tag att översätta och lokalisera för engelsktalande - placera det ungefär i mitten av 80-talet.

Chie är en hårdarbetare hemma, men hon är inte utan sin brattiness - Flickar genom de första minuterna av showen, hon tar en del av familjen att tjäna och håller det för sig själv:

Hon lämnar så småningom ett äventyr efter att hennes skolliv har störts av sina släktingar, som pratar in och generar både läraren och hon själv.

Hon tar sedan bort pengarna som hon har lagrat och reser in i staden. Där hittar hon en kvinna hon behandlar som sin mamma (som hon omfamnar ibland) och åker berg-och dalbana, paddlar båtar och andra äventyrs-saker.

Och när det gäller andan / djuret - det finns några pratande katter som kanske är det du kom ihåg. De två katterna är båda från Chies hemby och har en stor kamp på en kyrkogård nära avslutningen av showen.

Återigen passar detta bara löst den beskrivning du har erbjudit - men det är det bästa jag kunde hitta.