Anonim

Varför uppstår militär regel i vissa länder? | Separation av kraftavkodad | Lex Rex-serien

Jag misstänker att det kan finnas en Din lögn i april titel spoiler situation här, eller helt enkelt är jag bara tät. Jag är på avsnitt 10 av Parasyte-the Maxim- och jag har undrat hela tiden vad titeln betyder. Det kan gissa hur avsnitt 1 börjar och slutar.

  • Start: Någon på jorden tänkte plötsligt.
  • slutet: Någon på jorden tänkte plötsligt. "Livet måste skyddas."

(Slutcitatet visas vid tidpunkt 20:40.) Google-ordlistan definierar maxim som "ett kort, pittigt uttalande som uttrycker en allmän sanning eller uppförandekod". Så är det också de maxim, Livet måste skyddas.? Om så är fallet kommer det troligen att finnas en ytterligare avslöjande sent i serien. Eller är jag långt borta från basen?

Om det faktiska svaret är en spoiler, vänligen placera det i ett spoilerblock. Jag slutar läsa den delen tills jag avslutar serien.

1
  • Jag antar att du har rätt på båda fronterna ... att "maximen" står framför "Livet måste skyddas" och att anime kommer att ha en ny säsong (inte säker .. bara intuition) ..

Jag tror att du har rätt på märket att maxim är "Livet måste skyddas."

Från vad jag minns är temat ganska konsekvent genom hela serien, men den övergripande idén knuten till de maxim är att allt liv är värdefullt, oavsett art.

Det är lite filosofiskt för en anime om utomjordingar som kapar människokroppar och smälter in så att de kan äta andra människor medan ingen tittar, men bära med mig.


Ett sätt som serien spelar in i denna maxim är genom att till synes fråga vem som är verkligen ett monster? ", som i" Vem förtjänar verkligen att leva / dö? "

Efter parasiternas första brutalitet börjar vissa av dem inse att det bästa sättet att fortsätta sin existens är att samexistera med människorna. Men de flesta människor motsätter sig denna idé helt, på grund av första intryck och inte så fredliga parasiter. Denna idé kommer till ett klimax i avsnitt 21 där den förmodade parasitära borgmästerskandidaten Hirokawa fördömer människor för att inte kunna leva tillsammans med parasiter och skjuts till döds. Först efter detta avslöjas att Hirokawa var helt mänsklig hela tiden.

En annan scen som skildrar parasiter som inte kompletta monster är i avsnitt 18,

när Reiko offrar sig själv för att rädda sin son.


Det andra sättet att denna maxim används i hela serien är tanken på överlevnad.

Det vill säga att parasiterna helt enkelt försöker överleva, och

som nämnts ovan, försök att samarbeta med människor, även om de avvisas helt och hållet och tvingas gömma sig, så att de inte jagas, vilket ses i avsnitt 19-20.

3
  • Tack för svaret och speciellt spoilerblocken. Jag har inte kikat! Jag tror att det kan ha varit en ledtråd i avsnitt 10 (?) Också. Det innebar en konversation mellan Reiko och någon chefsparasitkille. Jag kommer inte att säga vad det var för jag tror inte att vi kan använda spoilerblock i kommentarer.
  • @RichF ja, kommentarer tillåter inte mycket av markeringen som du kan använda i svar, så bra samtal där. Det har gått ett tag sedan jag har sett Parasyte, ärligt talat. Jag var tvungen att läsa igenom en massa komplott för att skriva detta svar, men livet är ett mycket vanligt tema under hela showen. Förhoppningsvis kan du, när du är klar med showen, se tillbaka på det här svaret och hålla med om vad jag har sagt! :-)
  • 1 Har precis avslutat serien; det är riktigt bra. Jag har också läst dina spoilers nu, så att jag kan markera detta svar som det jag acceptera. Naturligtvis just nu är det det enda svaret, men det är ett bra svar!