Anonim

10 fakta om Hiruzen Sarutobi Den tredje hokagen du borde veta !!! \"Naruto Shippuden\"

Så när vi ser Itachi och Shisui tidigare är Shisui den som frågar den tredje hokagen om att försöka avleda Uchiha-kuppet på egen hand för vilket han får godkännande av den tredje Hokage där Danzo också var närvarande.

När Shisui försökte använda genjuitsu på sin klan, blir han avlyssnad och attackerad av Danzo, det visste inte att hokaget godkände det. Shisui kunde berätta Itachi om vad som hände, men varför berättade Itachi inte Hokage om Danzos svek?

1
  • Itachi var en pacifist. Han ville inte berätta irrelevanta saker för Hiruzen och ytterligare skapa en intern fråga bland byens tjänstemän.

Detta är en spekulation, men med tanke på att Danzo var chef för ANBU Black ops är det troligt att de inte lämnar några spår överallt som kan spåras tillbaka till Danzo. Således skulle det enda "beviset" på att Danzo attackerade Shisui vara Shisuis eget testamente och Itachis begagnade testamente. Och med tanke på att Shishuis genjutsu, "koto amatsukami" är en fullständig hypnos, vem skulle tro Itachi?

Danzo kan bara hävda att Itachi är under Shisuis genjutsu och att Shisui gjorde det för att svarta fåren. Danzo är en hög tjänsteman. Anklagelser mot honom utan bevis skulle leda till kraftiga vedergällning. Speciellt eftersom Uchiha-klanen vid den tiden redan misstänks ha planerat en kupp.

Jag tror det är därför Itachi inte kan berätta för Hiruzen. Det skulle inte lösa någonting. Det kommer bara att smeta Shisuis goda namn.

Han borde ha gjort. Men Itachi visste att eftersom Shisui var död fanns det inget annat alternativ än att mörda hela klanen - han ville inte dra onödig uppmärksamhet nu. Han ville bara ha fred. Han kunde till och med hämnas Shisui genom att avsluta Danzo men det gjorde han inte.

Hiruzen skulle ha trott itachi, eftersom hiruzen vet hur skuggig danzo är och så snart alla Uchiha s massakrerades drog Hiruzen snabbt slutsatsen att Danz var ansvarig.

Itachi berättade inte för hiruzen eftersom det inte var någon mening, itachi skulle fortfarande behöva mörda sin klan.

Alla dessa svar är trevliga försök och respektabla, men det verkliga svaret är att han använde det som hävstång mot Danzo när han lämnade byn. Du måste komma ihåg att Itachi var en pacifist och att rapportera detta problem till Hiruzen skulle orsaka ett internt problem i Hidden Leaf Village.

Svaret någon sa om att Danzo anklagade Itachi för att vara under Shisuis genjutsu är helt uteslutet. Itachis är Shisuis lärjunge och också en formidabel Uchiha, varför Hiruzen förde honom till Anbu och han blev kapten vid 13 års ålder.

1
  • 1 Inkludera relevanta källor / referenser i ditt svar, även när andra inte har några motargument för ditt svar. Att inte göra det kan riskera att ditt svar raderas på grund av brist på korrekta citat.