Anonim

50% RABATT: Bonus 7 | Octopimp

Den första säsongen av Blue Exorcist slutade med att Rin hyllades av sina vänner. Även i filmen är de fortfarande på bra villkor.

Vad hände mellan dessa årstider för att göra alla rädda för Rin? De visste redan att han var Satans lek ... Visas det i anime-media, eller bara i mangan?

2
  • Den aktuella säsongen hämtar sig delvis genom avsnitt 17 av den första säsongen. Avsnitt 18-slutet av den första säsongen (och jag tror att filmen också) återkallas ur existensen - det är här den första säsongen skilde sig från mangan, säger jag. Så detta är strax efter att Rin har avslöjat att han bärs av Satan, så inte alla har kommit överens med sin demoniska natur än. (Någon med mer information är välkommen att göra detta till ett svar. Jag läser faktiskt inte mangan.)
  • @senshin överens, anime gav sitt eget slut, divergerade vid den punkt där Rin avslöjade sig för klassen, eller lite efter det. Jag har inte sett kyoto fujouou-hen-anime ännu, men Rin gick verkligen tillbaka till lektionen strax efter att ha avslöjat sig själv och alla var rädda för honom. Det varade åtminstone en liten stund innan de värmde upp igen för honom. Jag försöker komma ihåg att lägga upp ett svar senare när jag kan, efter att ha kommit ikapp.

Direkt svar: Senshin är korrekt, allt efter avsnitt 16ish och filmen följer faktiskt inte mangas ursprungliga berättelse. Därför ignorerar den andra säsongen den för att följa mangan.

Nu för lite tydlighet om tidslinjeavvikelsen:
Vi ser många flashbacks i Kyoto Fujouou-hen till Blue Exorcist men bara ända tills han har tagits i förvar, vid den tidpunkten kommer du att märka att medan det finns senare flashbacks skiljer sig detaljerna från den ursprungliga serien.

De här detaljerna börjar med att saker som Shiemi vänder ryggen till Rin när han dras iväg, och sedan hamnar han inte i en blå kristall vid rättegången och ingen jordkungangrepp osv ...

De tog några delar från mangan och integrerade den i de sista 9 episoderna av den första säsongen och du kommer att märka att de är nästan identiska mellan de två säsongerna. Ögonbryn (Izumo) är den första som närmar sig honom och säger till honom att avkomma mellan demoner och människor har hänt tidigare och inte är ovanligt hos exorcister. Ljusträningen fortsätter också på nästan exakt samma sätt i båda, men uppenbarligen i olika inställningar.

Bon / Ryuji är arg på honom för att han inte sa till honom att han var Satans son. De andra är rädda för att hans eld kommer ur kontroll och bränner dem precis som han gjorde under säsong 1 när han tappade kontrollen och hans krafter tog över honom. Men till slut är de fortfarande ganska i mitten, men de fick förtroende som när de åkte på den lilla resan.