Anonim

Gon och Kurapikas examinator lärde dem också nen. Är varje examinator också en lärare, eller måste jägarna lära sig nen själva?

2
  • Vilken examinator hade Gon och Kurapika som också lärde dem nen? Jag har inte kommit förbi provbågen i mangan, men jag vet för ett faktum under anime 2011 var granskarna och alla deras nenlärare separata.
  • Gons nengranskare var Wing, som också lärde honom nen. @MackenzieMcClane

Granskarna är inte där för att lära jägarkandidaterna någonting, de är avsedda att observera de jägare som ännu inte har fått nen under en begränsad period (jag glömde varaktigheten, men det är några år iirc) för att se om de lyckas framåt och ge dem sedan själva Hunter License.

Jag tror att Kurapika lär sig det av någon annan än hans examinator. Naturligtvis finns det andra som Hisoka som redan vet det och är kvalificerade (förutsatt att de klarar det tidigare provet) som jägare redan.

Som sagt, jag tror inte jägarna ha att lära sig nen själva, de måste bara förstå dess existens och sedan söka efter lärare. Jag tror att alla examinatorer har förmågan att undervisa kandidaterna. Huruvida detta också är ett skyldighet om de kontaktas för vägledning är jag inte säker ( Jag tror inte, behöver läsa om Wing & Gons interaktioner för att kontrollera igen )

1
  • Jag kommer inte ihåg att det fanns separata, specifika granskare för den hemliga tentamen. Kan du ge ett exempel på vad du menar?

Jag tror att du hänvisar till "Secret Exam" när du pratar om "examinatorer". Jag är inte säker på att detta är helt korrekt.

Det verkar inte finnas en mycket strikt struktur för den hemliga tentamen, åtminstone jämfört med den offentliga tentamen. Som sådan verkar det inte riktigt finnas "granskare" som sådana. Jägarna verkar bara hålla koll på de passerande deltagarna för att se om de räknar ut saker på egen hand. Vissa lär faktiskt dessa människor Nen, men ingen verkar exakt skyldiga att göra det.

Så kort sagt, det finns antagligen inte den typ av krav du nämner, för det finns egentligen inga "granskare" just nu. Alla lärare som vi ser verkar ge sina tankar mer eller mindre av sin fria vilja snarare än någon form av skyldighet. Av kurser är nästan alla som kan lära Nen redan en jägare (med några undantag som Phantom Troupe, som känner till Nen men inte nödvändigtvis inte är jägare), så de skulle vara kvalificerade att klara dem de undervisar när de verkar redo. Men kom ihåg att det finns människor som redan känner till Nen, som klarar det hemliga provet när de klarar det offentliga provet utan någon form av fanfare.

Grundläggande och förenklat till det yttersta föreslår jag att i stället för alla slags granskare, nästan vilken jägare som helst kan kontakta Hunter Association och säga "Ja, de känner till Nen nu. De är riktiga jägare." Naturligtvis är de exakta detaljerna i Secret Exam ganska vaga, så svaret är ganska spekulativt.

Som en sidoanteckning tror jag att det skulle vara teoretiskt möjligt för någon att klara det offentliga provet, lära sig Nen från en icke-jägare och sedan klara det hemliga provet när andra jägare lär sig om detta. Men det finns inte riktigt ett exempel på att någonting någonsin händer.

1
  • Ahhhh, jag glömde bort allt hemligt prov. +1, jag tror inte att nen lärare räknas som examinatorer