Anonim

Martin Solveig - Alla

Toma har "föreställningsbrytaren" som av många betraktas som en mycket kraftfull beboddhet, dessutom kunde han besegra den mäktigaste esperen och en av de mäktigaste trollkarlen, en som kunde förvandla det han trodde.

Varför anses Toma bara vara en nivå 0-esper då?

2
  • om jag minns det beror på att Imagine Breaker anses vara magisk och något som inte kan detekteras genom vetenskapen medan Espers är en produkt av vetenskapen.
  • I allmänhet är det ganska oklart vad algoritmen är för att bestämma någons nivå / rang. I vissa fall verkar det vara rent kraftbaserat. I andra fall verkar det också vara en faktor för användarens förmåga att utöva dessa befogenheter. Till exempel kan du enkelt argumentera för att Mugino (# 4) är starkare än Misaka (# 3) ur en ren synvinkel. Men Misaka har lugn och kan "mer intelligent" använda sina krafter medan Mugino är ganska ... mentalt instabil och bara spränger med mer känslor än tänkt.

Oavsett anledning anses Toma Kamijos Imagine Breaker-förmåga inte vara en espermakt, så enligt Academy Citys rankningssystem är han en nivå 0-esper utan kända förmågor. Det ses inte heller som en magisk förmåga så han anses inte vara på andra sidan tekniken / magiska skillnaden. Kraftens sanna natur har inte avslöjats. Dess ursprung är okänt och serien antyder att även Toma inte vet vad den kan.

Tomas rankning bekräftas genom de årliga System Scan-testerna, vilket motsvarar de obligatoriska fysiska prov som japanska studenter måste ta varje år. Externa verkliga livet mäter saker som längd och vikt, men System Scan-testerna mäter elevernas esperförmåga och dessa tester har alltid visat att Toma bara är en nivå 0-esper.

Serien försöker också skildra Tomas möten mot kraftfulla nivå 5-espers som en David mot Goliat-situation. Enbart nivå 0 som har modet att anta de mest kraftfulla nivå 5-espersna i Academy City för att skydda sina vänner. Med tanke på hur stark hans Imagine Breaker-förmåga är, saknar detta viss trovärdighet, men det hindrar inte Toma att hävda detta själv när han slår någon i ansiktet.

2
  • om Imagine breaker inte är en esper-förmåga, varför anser de att han är en esper då?
  • 4 @Pablo Den som har gått igenom Power Curriculum Program, den viktigaste delen av läroplanen vid Academy City, anses vara en esper även om de aldrig visar några esper-krafter. De flesta av akademistudenterna (60%) är nivå 0, så det är faktiskt ganska vanligt att ha inga befogenheter (eller en obetydlig makt) och att betraktas som en esper. toarumajutsunoindex.fandom.com/wiki/Power_Curriculum_Program