Anonim

iPhone SE | Öppningen

Jag märkte att inte bara huvudpersoner / huvudpersoner utan även andra karaktärer i en anime visar att de älskar en viss typ av mat.

Här är några exempel:

  • Naruto älskar ramen. Det är i stort sett det enda han någonsin äter (sett i Boruto där det finns tomma koppar snabbnudlar; han lämnar aldrig sitt kontor).

  • Eiichiro Oda listade One Piece-karaktärers favoritmat, där vi alla vet nämns att Luffy älskar endast kött (även i efterrätt).

  • L från Deathnote har en uttalad söt tand och ravar sig på olika sötsaker.

  • Satellizer från frysning verkligen älskar hamburgare. (Burger Queen för att vara exakt)

  • Shana älskar melonbröd precis som Ren från DearS är helt beroende av melonbröd (till den punkten sparar hon gamla melonbrödförpackningar för lukten).

  • Enligt vad jag minns Erza från Fairy Tail älskar jordgubbstårta; när någon får henne att släppa den, springa. Natsu älskar allt som är täckt av eld. Motiverat eftersom det är hans Power-Up Food bortsett från själva elden.

Varför är det så? Är det relevant? Är detta någon form av reklam eller bara ett fokus för en munkavle.

4
  • Från tv-tropes tror jag att det bara är för karaktärs varumärke.
  • Tack för att du svarade på min fråga, min poäng är att det är stor skillnad i "Böjelse" en viss typ av mat och äta Endast ett Slags mat. senshins kommentar är till min andra fråga (som jag redigerade) "Varför visar anime-karaktärer att de bara äter en viss typ av mat", vilket ledde till förvirring så jag omformulerade min fråga. Varför äter vissa anime-karaktärer bara En sort av mat.

Som senshin säger är det typ av en bisarr fråga eftersom människor i verkliga livet ofta gör det också, men som våra existensberättigande här är att överanalysera allt, här går.

I de flesta fall OP-listor, liksom de flesta av de jag kan tänka mig, gör besväret av besatthet med en enda mat en karaktär barnslig och omogen. Medan vuxna har gillar och ogillar, tenderar de inte att vara lika extrema med dem som barn och tonåringar. En vuxen kanske gillar ramen, men en tonåring gillar ramen så mycket att de inte äter något annat och måste läggas på sjukhus på grund av brist på vitaminer.

Denna skildring kan tjäna några olika berättande syften:

  1. Det gör att en karaktär verkar charmigt enkel. Naruto och Luffy är båda hjältar efter formen av Goku: de älskar att äta och slåss och har höga mål som verkar ouppnåliga för andra karaktärer. Att ha dem besatta över ramen eller kött går med att vara omedvetna och barnsliga. Ren i DearS, eller Ayu från Kanon, är också barnsliga karaktärer, och deras kärlek till melonbröd / taiyaki hjälper till att skapa den bilden.
  2. Omvänt kan det lägga till en charmpunkt för en karaktär som verkar otillgänglig. Det verkar vara därför Shana älskar melonbröd. Det är också därför Monogatari-seriens odödliga vampyr Oshino Shinobu älskar munkar. Angel Beats huvudperson Otonashi förbinder sig först med den otrevliga Kanade efter att han har märkt att hon fortsätter att beställa tungbrännande mabo tofu i cafeterian. Jag skulle också sätta L här. Medan L och hans efterträdare Near nästan alltid är den smartaste personen i ett visst rum (vi kan diskutera om det är sant när Light är i rummet), och har befäl över olika polisstyrkor, har de också konstiga, barnsliga besynner: i L: s fall, äter ständigt godis, och i Neares fall ständigt leker med leksaker.

Ett intressant fall av (2) är Code Geass. Showen hade någon form av produktplaceringsavtal med Pizza Hut. Förmodligen tyckte regissören att det var roligt att sätta Pizza Hut överallt (jag hörde detta påstående på ett ANNCast-avsnitt), så de gick löjligt för att sätta Pizza Hut-lådor i så många scener som möjligt. Karaktären C.C., mestadels en ganska formidabel dam, har en tvångsmässig kärlek till Pizza Hut som överträffar hennes kärlek till själva livet. Enligt Code Geass wiki:

C.C. har också en något obsessiv förkärlek för pizza, särskilt Pizza Huts Cheese-kun (som sponsrar Code Geass i Japan); hon beställer ständigt pizzor till Lelouchs hus med sitt kreditkort, mycket till sin oro. Detta används ofta för komisk effekt. Hennes kärlek till pizza är så stark att hon är villig att riskera att fångas och två gånger nästan utsätter sig för att få en bit av en jättepizza som görs av Studentrådet (som förstörs båda gånger); både Lelouch och Kallen kallar henne ibland som "Pizza Girl". Utöver detta är hon en ivrig samlare av ost-kun-relaterade varor och ses ofta kramar en ost-kun plyschdocka.

Pizza Hut-logotypen stängdes av de amerikanska versionerna av showen, uppenbarligen för att Bandai inte kunde göra en överenskommelse med Pizza Hut i USA.