Anonim

Hunter Hayes - Young And In Love | Hör och nu | Land nu

Miku är en Vocaloid, och Vocaloid är ett program för röstsyntes som utvecklats av Yamaha. Enligt vad jag har läst är Vocaloid inte en anime eller manga; det är inte ett spel som Kancolle; det är inte en visuell roman som Fate / SN; och Miku är inte en maskot för ett spelföretag som Super Sonico eller en Windows-maskot som OS-tan eller en IE-maskot som Inori Aizawa. Det finns en videospelserie, men ursprungligen är hon en sångröstsyntesprogramvara.

Miku själv är en söt humanoidperson för Vocaloid (bild från Vocaloid webbplats)

Men själva Vocaloid-gränssnittet ser ut så här (bild från Wikipedia)

Det ser inte ut som en programvara som bara vem som helst skulle använda.

Bortsett från hennes riktigt trevliga karaktärsdesign, vad fick Miku att bli så populär? Hon finns över hela internet och har många fanart, figurer och cosplayerbilder överallt.

7
  • det är intressant med tanke på att Microsoft visade en maskot för Silverlight och jag tror att hon bara har kommit till samma nivå som OS-tans, inte Miku-nivå
  • oh ja jag glömde nästan de OS-solbrännorna
  • En ytterligare fråga är: varför KAITO och MEIKO inte blev så populära med tanke på att de är första generationen. Vokaloider. Också lite insikt om Vocaloid 2 på Wikipedia. Slutligen behöver man inte kunna använda Vocaloid-programvaran för att rita Miku :)
  • @Aki Visst behöver vi inte använda Vocaloid för att veta om Miku, men om det bara är ett fåtal som skulle använda det, hur kan hon bli så populär
  • Jag tror att det är kraften i sociala medier. NicoNicoDouga har sina videor sedan hennes födelsedatum (29 augusti 2007), Twitter var upptagen med att prata om henne sedan dess och pixiv hade den äldsta Miku den 13 september 2007

Här är ett utdrag från: http://kotaku.com/5936200/why-hatsune-miku-is-the-worlds-most-popular-virtual-idol

Hatsune Miku är mer än lite stort i Japan. Hon dyker upp på skyltar, i TV-reklam och ger utsålda konserter till legioner av fans världen över. Att vara en populär sångare i och för sig är naturligtvis inte något som är vanligt. Men det som gör henne unik är det ganska stora hindret hon var tvungen att övervinna i sin väg till berömmelse - nämligen att Hatsune Miku inte ens är en riktig person; hon är ett datorprogram.

Det främsta faktumet att hon är ett program som alla kan använda för att skapa sin egen musik trots att de kanske inte har en optimal sångröst öppnade nya vägar för många musikartister. Detta ledde till många populära Vocaloid-låtar gjorda av Miku som MELT eller World is Mine.

Å ena sidan var hon bokstavligen gjord för att vädja till sin publik uppvuxen på anime och sockerbelagd J-pop. Hennes utseende, sätt och uttryck var vetenskapligt utformade för att bli älskade. Det är mer än bara att vara "söt". Det är möjligt att anpassa eller cosplaya henne och eftersom hon är virtuell är det till och med möjligt att ha en liten Hatsune Miku i ditt hus. Det betyder mycket för fans.

Å andra sidan öppnar Vocaloid upp en helt ny dimension av musikälskare. Generellt är musik gömd bakom stora samarbetsnamn med många människor bakom varje låt. Vocaloid, å andra sidan, skapas generellt av 1-5 personer och laddas upp direkt till internet eller säljs på lokala marknader i Japan, vilket betyder att det är lättare för fansen att "ansluta" sig till producenterna och andra fans.

Att gå längre :

  • http://www.newstatesman.com/culture/observations/2017/03/crowd-sourced-pop-singer-hatsune-miku-reveals-true-nature-stardom
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kagerou_Project