Anonim

Vedergällning - ONEFOUR (musikvideo)

Vid Marineford stoppade Shanks Akainu med sitt svärd. Så mycket såg vi alla, men det jag märkte var att han inte använde Haki på svärdet och ändå smälte det inte.

Det här har stört mig. Hur är detta möjligt om Akainus lava kan bränna jämn eld men inte smälta svärdet som inte ens fylls med Haki.

5
  • Hur kan du bekräfta att han inte använde haki?
  • För det blev inte svart färg. Det var min tvekan
  • kolla även detta, anime.stackexchange.com/a/13277/6345
  • Det här var ungefär samma som @solalitos svar och jag kan hålla med om det
  • ja de är men din fråga behöver lite mer specifik information inklusive informationen.

Den svarta färgningen som inducerades av Haki introducerades först efter timeskipet. Innan det, när Haki används, syns det inte med två undantag: Garps stans på Enies Lobby och Whitebeard's näve i Marineford.

Till exempel, i kapitel 512, möter Rayleigh Kizaru i en svärdduell. Rayleigh använder ett enkelt svärd medan admiralen använder ett energisvärd av rent ljus. I denna kamp, ​​för att Rayleighs svärd ska vara effektivt mot Kizaru, använder han uppenbarligen Haki, även om Haki inte är synlig alls. Detta bekräftas av det faktum att Rayleighs svärdsvängning skadar Kizaru, en logianvändare.

Därför är Shanks svärd inte "gjord" av något speciellt (dvs sjösten), utan han helt enkelt inbäddade det med Haki. Han kanske använder ett av världens stora svärd men detta har ännu inte bekräftats.

8
  • Detta ser väldigt troligt ut och är mest vettigt. En sista fråga dock. Om Black Color for Haki introducerades först efter timeskip, varför är det att Hawkeye's svärd visas i svart eftersom han under träning av zoro bekräftade indirekt att hans svärd är svart på grund av haki genom att säga "Om du lär dig att bemästra haki, ditt svärd kommer inte att ha några klinker "eller något liknande
  • Mihawks svärd heter Yoru. Det är ett av de tolv högsta klassens svärd och det är också ett svart svärd. Så svart är dess naturliga färg
  • !Källa. Jag var förvirrad av detta. Läs det igen. Det står ett svart svärd och inte "det" svarta svärdet, med hänvisning till hans. är vettigt nu. Tack. :)
  • Om Mihawks blad var svart till att börja med, skulle du se skillnad om det inducerades med Haki? Jag tror inte det. Jag kan dock ha fel.
  • 1 Detta var ett riktigt genomtänkt svar. Hela den svarta beläggningen för busoshoku inträffade inte förrän efter tiden. Det nämns användningen av haki och till och med demonstrationer av det tidigare i serien, även om det inte visas i den detaljnivån. Bra fråga, bra svar, kudos.

Jag tror att handsken används när man bekämpar speciella logiatyper som Akainu och Ace, för om man försöker slå Akainu måste man normalt brinna men när man använder den svarta handsken kan man skydda sig mot magma.

Jag tror att den svarta handsken inte bara gjordes efter tidshoppet för att under Zorros-träningen var kungapens svärd inte svart och man sa att han kopierade svärdet från Mihawk