Anonim

HUR DU SLÅR BLÅÖGON! SIDA MOT BLÅÖGON

I duellen mellan Yugi och Pegasus med hjälp av videobandet, var förmodligen varje Pegasus-drag inspelat före striden; under den första halvan av duellen använde Pegasus ett subliminariskt meddelande genom att infoga bilder i några ramar för att få Yugi att välja vissa typer av monster, så Pegasus skulle teoretiskt spela rätt kort för att besegra honom varje tur. Men vi vet också att detta är ett skuggspel, så Pegasus kan använda övernaturliga effekter istället för att bara manipulera Yugi med hjälp av ramarna eller förutsäga sina drag på grund av sin kunskap om spel och Yugis strategier. Så han (eller hans inspelning) kan i avhandlingen använda sitt Millenium Eye - enligt wiki gjorde han det:

I hemlighet använde Pegasus sitt Millennium Eye för att läsa Yugis sinne.

Tidpunkten för Yugis svängtid och Pegasus svängtid verkar dock vara så synkroniserade att det är en duell mot ett förinspelat band. Å andra sidan, om det inte är ett förinspelat band, hur skulle då Pegasus vara beredd att duellera Yugi exakt den dag och timme han börjar se det? Det vore löjligt att tänka på den långhåriga affärsmannen som väntade hela tiden tills Yugi lade in bandet i sin video. Men wiki-artikeln föreslår att bandet är mer än ett enda band, vilket möjliggör omedelbar kommunikation mellan bandet:

Även om det verkade innehålla en förinspelning, människor på bandet kunde kommunicera med människor som tittade på som om de var närvarande samtidigt och platsen som dem.

Jag kan inte hitta i mangan ett definitivt förtydligande om duellen var mot en förinspelad Pegasus eller den riktiga Pegasus på samma gång och kunde kommunicera på grund av hans Millenium Item-effekter över bandet. Finns det någon officiell förklaring, vare sig det är i mangan eller någon annan källa, om vad som verkligen hände i denna duell?

2
  • Jag har inte sett avsnittet på länge men om jag minns att Pegasus använde sitt öga när en av Yugis vänner ifrågasätter duell mot en video, det var då Shadow Game började och de startade sin duell. Jag har inget ordentligt citat för detta men anser att det verkade som att tiden inte gick utanför Shadow Realm i denna duell så det kan ha varit möjligt när Shadow Game började Pegasus drogs in i Shadow Realm och eftersom tiden inte gick kunde han har varit i ett affärsmöte och ingen skulle vara något klokare
  • Hmmmmm, kanske är det en möjlighet ... förmodligen är förklaringen, om någon, "Shadow Game magic - bästa sättet att lösa varje plothål" ...

Det var den riktiga Pegasusen, för senare i showen är Pegasus och Yugi på samma plats som de var på under början av showen. Jag vet det eftersom bakgrunden var densamma som början.

1
  • Så du säger att efter videobandduellen fanns en scen i anime där den riktiga Pegasus dyker upp i samma bakgrund som han var under bandet? Jag ska försöka titta på avsnittet sedan för att se det