Anonim

P Square - Taste the Money (Vittnesmål) [Officiell video]

I avsnitt 24 Jojo Bizarre Adventure: Golden Wind, det finns en scen där en ny monter heter Notorius B.I.G visas, men på väggen heter det "Notorius Chase." Varför finns det denna skillnad? Är det bara något misstag i röstverkande eller nyckelanimering? Wiki-sidan säger också att monterens namn officiellt är Notorious B.I.G, inte "Notorius Chase."

1
  • Troligtvis på grund av upphovsrättslagar utanför Japan. Många namnändringar finns också i Eyes of Heaven

Jag har inte kommit till den delen av JJBA än, så det här är en utbildad gissning.

Liksom ett antal andra karaktärer i franchisen, som ACDC, Pet Shop och Jean Pierre Polnareff, Notorious B.I.G. är uppkallad efter en verklig musiker. I ett antal fall ändras dessa karaktärsnamn i lokaliseringar förmodligen för att undvika potentiella varumärkesproblem. Till exempel blir Steely Dan Dan of Steel, Terence D'Arby är D'Arby den yngre, Är Kenny G det Billie Jean, etc.

Jag kan bara anta att något liknande hände här. Jag har inte tillgång till avsnittet just nu, men den här Reddit-användaren föreslår samma sak och rapporterar att en del av animationen har ändrats.

3
  • Inte säker på om Billie Jean hänvisar till Kenny G. Det hänvisar troligen till en låt av Michael Jackson medan Kenny Gs låtar är av en helt annan genre ... Om det inte är ett smeknamn på Kenny G som jag inte känner till. I vilket fall skulle jag ha fel.
  • Många av karaktärerna är uppkallade efter band eller sångare uttryckligen i den japanska versionen, snarare än låtar. Billie Jean är en av sådana namnändringar som Maroon nämner. Med tanke på hans stativnamn är det vettigare.
  • @ z Ah, förstår jag. Det förvirrade mig bara som någon som lyssnade på båda deras låtar eftersom jag inte ser någon koppling mellan de två, förutom det faktum att båda är relaterade till musik. Kenny G har låtar som kan användas som någons namn (Baby-G eller G-bop) men jag antar att de antagligen tycker att det inte låter så coolt som Billie Jean ...

Lokalisering. På grund av att Japan inte blir upphovsrättsskyddat ändrar de namnen på undertexterna för att säga något annat.