Anonim

Kraftigt regn - Kapitel 32 - Hajen

Jag har nyligen börjat ompröva FMA-brödraskapet och märkte några saker jag var förvirrad över vad gäller far.

Han använder rören för att sprida filosofens sten under Amestris nation. Syftet bakom detta är att fungera som en barriär mellan jordskorpans tektoniska energi, där Amestrian Alchemy hämtar sin energi från, så att han kan hindra andra från att använda Alchemy när som helst.

Betona mitt.

Och även

han placerade sig själv under vad som skulle bli centralkommandot och använde sig själv som en buffert mot tektonisk energi så alkemister skulle faktiskt använda energi från Xerxes själar inne i sig själv.

Hur kan far hindra människor från att utföra alkemi? Och om folket i Amestris delvis använde en filosof, skulle de inte kunna kringgå lagarna om motsvarande utbyte?

Scar ritar en bild i ett avsnitt. Föreställ dig att filosofer stenar som far hade sådd överallt som en slags inaktiv cirkel (eller öppna dörren.) Du kan gå in i cirkeln, du kan rita på den cirkeln, du kan gräva in i cirkeln. Det är inte aktivt. Du kan använda energin under cirkeln. Mindre än vad du normalt skulle göra, men du kan göra det. Först efter att pappa har aktiverat cirkeln stoppar flödet.

Föreställ dig öppen ubåtdörr. Fiskar simmar in, fiskar simmar ut (fiskar är alkemister här). De måste passera genom dörren till inredningen och det finns inte lika mycket vatten inne i ubåten som i havet, men fiskar kan fortfarande simma och de kan fortsätta att leva sina liv. De kläckte i ubåten som aldrig lämnade den vet inte ens att det kan göras åt andra hållet. Människor från Xing märkte att något är fel (de är människor som simmade in i ubåten från havet) men de kan inte göra något åt ​​det.

En dag stängs ubåtens dörr och pumpar börjar pumpa ut vattnet. På några ögonblick är ubåtens inre helt torr. Vad hände? Fader aktiverade sin cirkel gjord av filosoferstenar och skar åtkomst till alkemi för alla alkemister. Fiskarna kan inte andas! De kan inte leva! Men människor i Xing och Hohenheim kan, för de vet hur man andas luft, inte vatten. De har lungor, inte gälar.