Anonim

Rozen Maiden (Opening 2 completeo)

Huvudfokus för 2013 Rozen Maiden anime är på en juni som inte slingrade nyckeln, i ett alternativt universum från den som lindade nyckeln. På flera punkter i showen korsar dessa två universum vägar och är länkade via N-fält.

Min fråga är, är universum i denna TV-serie där Jun sår nyckeln i samma värld / berättelse / kanon där den ursprungliga Rozen Maiden ägde rum (eller till och med "Tr umend")? Eller är det bara en del av en helt annan story / kanon där det fanns en juni som sårade nyckeln och händelserna i det universum var likartade men inte relaterade till någon av de tidigare serierna?

0

Enligt min förståelse bygger den på Manga som är kanon och den kombinerar den första Manga som fokuserar på att Jun har sår och den andra mangan där Jun inte lindade och växte upp men kontaktas av sitt yngre "sår" jag för att hjälpa till att stoppa Kirakishou.

Den ursprungliga anime är inte kanon eftersom den har Barasuishou som skapades av Enju, Rozens lärling som ett sätt att bevisa sin överlägsenhet som docktillverkare över Rozen genom att Barasuishou slog de andra jungfrurna och blev den starkaste dockan snarare än att bli Alice. I slutet tas Rozen Maidens besegrade av Barasuishou till Kirakishou av Laplace's Demon, Suigintou återkommer till liv men håller Rozen Mysticas hon vann medan Hina Ichigo förblir inne i Shinku och Shinku får höra av Rozen att det finns ett sätt att föra henne tillbaka och ett annat sätt att bli Alice utan Alice Game.

Detta skiljer sig från mangan eftersom Kirakishou slukar Hina Ichigo inifrån för att anta sin fysiska form och det finns ingen Barasuishou.