Anonim

Akura - Den ultimata Dreamcast VGA till HDMI-adaptern?

Vilka är dessa enheter i Ghost in the Shell som de använder för att arrestera misstänkta? Det orsakar till synes att de blir förlamade från nacken och ner.

Jag tror att jag såg in nämnda i mangan, men inte anime.

1
  • Detta är vad karaktärer hänvisar till en spöknyckel. Du ser att det syns mot slutet av kapitel 3 i den ursprungliga mangan.

Det är i kapitel tre av mangan:

Tydligen i mangan gör det dem omedvetna, men deras kroppar kan fortfarande flyttas, men i anime blir de tillfälligt fyrhjälp.

1
  • Liknande enhet finns i Innocence, även om det verkar ha ett pistolgreppsgränssnitt, en viss scen som involverar Batou i en närbutik.

Det gick inte att hitta en wiki-post eller något liknande, men från vad jag har sett (och jag har sett alla GITS några gånger) är det en speciell enhet för att förlama människor eller någon annan sak som har den här porten.

Jag kommer inte ihåg någon förklaring om hur det fungerar, det gör det bara. Avsnitt 9 använder det tillräckligt ofta genom åren för att anta att det är tillförlitligt.

En bild av halsporten och en anslutningstråd. Hittade inte en förlamande plug-pic, så om någon gör det, redigera den.

1
  • 1 Älska hur någon nedröstade dig utan någon anledning ........ verkligen borde vara ett "skäl för nedröstning" krav, för att skära ner på, ja, bla.