Anonim

Kumiho och Kurama är två olika namn som identifierar den enda nio tailed räven ...

Finns det någon särskild skillnad som krafter och förmågor som relaterar till mytologin

Vissa kallar det till och med Gumiho

Nu är jag förvirrad

1
  • Har detta något att göra med Naruto-showen? Och låter mer som Mythology.se-frågan.

Naruto wiki pekar på Mount Kurama som en möjlig källa till namnet Kurama i Naruto-serien

"Kurama" (九 喇嘛) betyder bokstavligen "nio lama". Kishimoto inspirerades huvudsakligen till att skapa Kurama baserat på karaktären med samma namn från mangaserien Yū Yū Hakusho. Namnet kan också hänvisa till Mount Kurama (鞍馬 山), det heliga berget som sägs vara hem för Tengu Sōjōbō som lärde människor ninjutsu och annan japansk kampsport.

och namnet har inget att göra med nio svansräven eller rävandan annat än i serien

Medan Kumiho (Ghumiho) sägs vara rävandan i koreansk legend

Wikipedia:

En kumiho (gumiho) (koreansk uttal: [kumiho]; Hangul: 구미호; Hanja: 九尾狐, bokstavligen "nio-tailed räv") är en varelse som förekommer i Koreas muntliga berättelser och legender. En räv som lever i tusen år från gamla kinesiska myter och folklorer förvandlas till en kumiho, som dess japanska och kinesiska motsvarigheter. Den kan fritt förvandlas till en vacker kvinna som ofta satsar på att förföra pojkar och äta sina lever eller hjärta (beroende på legend). Det finns många berättelser där kumiho dyker upp, varav flera finns i det encyklopediska kompendiet för koreansk muntlig litteratur (한국 구비 문학 대계).

Så om vi pratar mytologi .... finns det ingen koppling mellan Kurama och Kumiho (ghumiho). Eftersom kurama är ett fiktivt namn för nio svansar i naruto-serier och har inget att göra med mytologin