Anonim

Resident Evil HD Remaster Walkthrough del 6

När en Mangekyou Sharingan ersätts med någon annans ögon i ett försök att få evig Mangekyou Sharingan, behåller ögonen värdens krafter eller givarens okulära krafter? Varför kan också en "förseglad Sharingan" gå samman och bilda en evig Mangekyou?

I Sasukes fall behöll han sina egna krafter, så det är troligtvis fallet att hjulspelet behåller sina egna krafter.

Itachis befogenheter var Amaterasu och Tsukuyomi. Sasukes krafter är Amaterasu och en outtömd kraft kommer jag att kalla Amaterasu Control som låter honom styra Amaterasu som om det var Gaaras sand och släckte de osläckliga lågorna efter behag. Vi ser denna kraft tydligt genom att Itachi bara någonsin sköt Amaterasu ut som en pistol från hans öga och slog vad han såg på. Vi ser att Sasuke inte bara gör detsamma utan också släcker flammorna och formar dem, till exempel i spikar, på sina egna händer som Chidori, eller till och med att belägga Susanoo i dem och skapa en sköld så att de sprider sig till angriparen.

Efter att Sasuke fått EMS använde han fortfarande Amaterasu-kontroll i samma grad, men han använde aldrig Tsukuyomi för att han inte kunde. I kapitel 585, under Sasukes kamp mot Kabuto,

han och Reanimated Itachi kastade genjutsu på varandra för att bryta ut ur Kabutos Genjutsu. Itachi använde Tsukuyomi, medan Sasuke använde vanlig Sharingan genjutsu.

Om Sasuke kunde använda Tsukuyomi hade det varit dags att använda det, men det gjorde han inte. Istället fortsätter han att använda Amaterasu Control för precisionsattacker med Amaterasu. Det bästa exemplet jag kan tänka mig just nu, i hans sista kamp i huvudserien

mot Naruto använder Sasuke Universal Pull för att få in Naruto och hans få skuggkloner och omger sig sedan i Amaterasu-lågor. Sedan skapar han spikar runt hela kroppen gjord av den svarta lågan strax innan Naruto och hans kloner når honom, genomborrar alla skuggkloner, och Naruto undviker knappt genom att använda sin Chakra-kappa för att ta tag i lågorna.

TL; DR han använder fortfarande Amaterasu Control efter att ha erhållit EMS, men genjutsu använder bara Sharingan Genjutsu någonsin. Således är det mest troliga svaret att de behåller sina ursprungliga befogenheter. Den andra individens unika specialkrafter förloras sannolikt, ersatt med de andra förmåner som EMS har.

2
  • Ryan vad betyder "TL; DR" egentligen lol, det är som nästan alla dina svar
  • 1 @Rumpelstiltskin För länge; Läste inte. Jag lägger till dem för de lite längre svaren som kan förkortas genom att klippa ut bevisen när jag tänker på det.

De behåller förmodligen befogenheterna hos den tidigare värden.

Från wiki:

Även om dessa ögon sammanfogar designen av de två Uchiha's Mangeky Sharingan, de är fortfarande ögonen på den tidigare ägaren och därmed reagera på vissa tekniker som riktar sig till den ursprungliga ägarens Mangeky Sharingan.

Vi har dock bara sett två eviga delare, på Madara och Sasuke. Vi känner inte till Madaras brors ögonkrafter, och Sasuke och Itachi hade samma krafter, så vi kan inte enbart av manga dra slutsatsen att den ursprungliga värden behåller sina krafter.

3
  • 2 Tja, Sasuke har aldrig demonstrerat att använda Tsukuyomi, och han skulle antagligen ha använt någon gång med tanke på genjutsus kraft.
  • @ Fråga Han gjorde det. Han använde den på Danzo, som kommenterade att hans Tsukiomi inte var nästan lika kraftfull som Itachis, som kunde kontrollera till och med tidsuppfattningen, och mot B också, IIRC
  • 2 @ BlueMoon93 Det var Danzo som hånade Sasuke för att han använde vanlig genjutsu, vilket var långt ifrån Itachis Tsukuyomi. Sasukes krafter var Amaterasu och Amaterasu Control. Han hade inte Tsukuyomi. Wiki säger inte heller något om att Sasuke har Tsukuyomi.

AFAIK På grund av överanvändning av Sharingan tappar ögat sitt ljus (dvs användaren kan inte se). Den andra uppsättningen ögon är att enbart återföra visionen till värden men det kommer inte att ge några nya befogenheter för användaren. Det gör det bara möjligt för användaren att använda Mangeky för evigt utan problem.