Anonim

Bryson Tiller - Don't Lyrics

Asuka som det andra barnet verkar föreslå att hon skulle testa den andra Eva, enhet 01, istället för den tredje Eva, enhet 02.

Förklarar serien eller för den delen någon annanstans utanför flygplanen skillnaden i beställning? Det är logiskt att det första barnet, Rei pilot den första Eva, enhet 00, men Shinji är det tredje barnet och Asuka det andra inte är vettigt för mig när de styr den andra och tredje enheten (Shinji 01 respektive Asuka 02).

Uppenbarligen är dessa enorma spoilers för originalserien:

Min förståelse är att enhet 01 faktiskt är först EVA-enhet skapad. Det drogs bokstavligen från Lilith (ängeln som de har korsfäst ner i källaren - det är därför de bara har den övre halvan av henne; du kan se detta i processen i några snabba scener som blinkar tillbaka till det ursprungliga kontaktexperimentet). De ursprungliga planerna och avsikterna är oklara, som många saker i denna serie, men efter att Unit-01 absorberat Yui Ikari skapades Unit-00 och Unit 02 på ett annat sätt, från klonade celler från Adam (den första ängeln som blåste upp i Second Impact). Det är nog bättre att säga att Unit-00 var den första EVA-enheten som var funktionell, och det är testbädden för kontroll- och inneslutningstekniken för att hålla monstren budgivbara, som plåtspansar och det jätte krucifiks som de fastnar i ryggraden (avslutningskontakt). Enhet 01 var pansar och beväpnad efter att testet hade ägt rum och fick beteckningen då; Enhet-02 byggdes sedan som "produktions" -modell.

Om varför Shinji då är det tredje barnet, och inte den första, ja, det är säkert att han inte var känd, för allmänheten eller för Human Instrumentality Committee, att vara pilot innan Gendo kallade honom till Tokyo-3. Det verkar möjligt att Gendo inte alls hade för avsikt att ha Shinji-pilot, vilket betyder att köra hela systemet med Rei tills Dummy Plug var i drift - men när den tredje ängeln skulle attackera med Unit-00 och Rei inaktiverad grep han Shinji till pilot, med vetskap om att Unit-01 skulle synkronisera med honom på grund av själen inuti den. Det är vettigt att de "offentliga" piloterna får beteckningar först.

Nu, utom text, kan du också överväga några symboliska överväganden. Rei är först, men hon är rei (noll), utan en egen själ, så hon styr enhets 00. Asuka handlar om dualitet - allt som den nuvarande "tsundere" tropen är - så hon är det andra barnet och piloter enhet 02. Shinji - ja, han är den tredje, och han styr enhets 01 - och när tre verkligen är en men fortfarande tre, kallar kristendomen det för treenigheten, och så stiger Shinji till gudomen i tredje inverkan.

(Detta är extrem fåtöljssymbolik och väldigt grundläggande, så ta det med så många saltkorn som du behöver.)