Anonim

Just Dance - Savage Love - Jason Derulo ft. Jawsh 685 - Fanmade Mashup

Vad är den dans som Tsukihi gör i den tredje öppningen av Nisemonogatari ("Platinum Disco")? Det är den där hon gör alla handrörelser.

Den bygger på bon odori, dansen på O-bon-festivaler. O-bon är en semester i Japan som äger rum mot slutet av sommaren. Alla "sommarfestivaler" i anime där människor klär sig i yukata och äter yakisoba och öser guldfisk och tittar på fyrverkerier är O-bon-festivaler.

Här är en video som visar att vissa människor gör bon-odori. Videobeskrivningen innehåller några fakta om dansen:

Bon Odori ( ), vilket betyder helt enkelt Bon dance är en dansstil som utförs under Obon. Ursprungligen en Nenbutsu folkdans för att välkomna de dödas andar, varierar firandet i många aspekter från region till region. Varje region har en lokal dans, liksom olika musik. Musiken kan vara sånger som är specifikt relevanta för det andliga budskapet från Obon, eller lokala min'yo folksånger. Följaktligen kommer Bon-dansen att se ut och låta annorlunda från region till region. Hokkaid är känd för en folksång som kallas "Soran Bushi." Låten "Tokyo Ondo" tar sin namn från Japans huvudstad. "Gujo Odori" i Guj , Gifu prefektur är känd för hela natten dans. "Goshu Ondo" är en folksång från Shiga prefektur. Invånare i Kansai-området kommer att känna igen den berömda "Kawachi ondo." Tokushima i Shikoku är mycket känt för sin "Awa Odori" eller "dårens dans", och längst ner i söder kan man höra "Ohara Bushi" i Kagoshima.

Naturligtvis är Tsukihi välkänd som en yukata-freak som gick med i teceremoniklubben bara för att ha en ursäkt för att bära en yukata i skolan, och bon odori görs ofta i yukata. (Du kan till och med se hur dansens rörelser, som oftast involverar händer och armar, är anpassade till plaggets benbegränsande natur.) Så det är därför hon öppnar att hon gör bon odori.