Anonim

Hunter x Hunter - We Will Rock You 「AMV」 (Extended)

Varför använde Netero inte en begränsning och ett löfte som Kurapika för att slå Meruem? Kurapika kunde kedja Phantom Troops genom att avlägga ett löfte om att hon bara skulle använda kedjorna på Phantom Troops, annars skulle hon dö. Varför gjorde netero inte något liknande?

1
  • Jag vet inte om jag förmedlar min fråga ordentligt, jag förstår inte hälften av showen så jag vill inte fortsätta med så mycket förvirring så någon snälla hjälp

Enkelt uttryckt, man kan inte bara Lägg till en begränsning eller ett löfte till en förmåga.

Specifikationer för att utveckla en Nen-förmåga lämnas lite vaga i berättelsen, men det är ganska tydligt att löften och begränsningar är en inneboende del av varje förmåga som läggs till dem när de skapas. Och eftersom Netero inte skapade något ny förmåga att bekämpa Meruem, skulle de behöva vara redan närvarande.

De flesta jägare tycker inte om att lägga till begränsningar i förmågor. Förbättringen av makten de tillhandahåller är inkonsekvent och villkoren måste vara mycket svåra för att fördelen ska vara betydande. Kurapika kan använda så stränga löften som han gör för att jaga Phantom Troops är det bokstavligen hans livsverk. Han är villig att offra mycket av den allmänna kraften i sina förmågor för att göra dem verkligen kraftfull i specifika situationer.

Nu finns det en powerup som Netero kunde ha använt. Allmänna känslomässiga känslor. Detta är ungefär grunden för var begränsningar och löften får sin makt i första hand, men mer primära. Det är de risker som begränsningar medför som ger dem sin makt och det är möjligt att utnyttja samma källa utan att införa en formell begränsning. Shoot använde detta när han täckte en av hans ögon medan han kämpade mot Youpi, vilket påtvingade sig en tillfällig begränsning. Det kan också hävdas att Gons Jajanken får lite powerup av risken att dess långa avveckling och allmänna sårbarhet förekommer.

Naturligtvis skulle Netero redan slåss mot det kanske starkaste levande i den kända världen, så jag är inte säker på hur mycket en extra risk det kan finnas.

Sidanot: Jag har inte läst Dark Continent Expedition-bågen eller Succession Contest-bågen, så om det finns några undantag från dessa skulle de vara där.

Netero behövde inte använda begränsning och löfte för att slå meruem. När Netero förstod att hans attacker knappt lämnade en repa på meruem använde han sin mest kraftfulla attack Miniature Rose Bomb.

3
  • Kan du förklara varför netero inte behövde använda begränsningar eftersom det skulle ha gjort honom starkare och det är ett bättre alternativ än att spränga allt rätt? Skulle inte begränsning grand netero mer makt och strängare begränsning ju mer kraftfull rätt? Kurapika kunde övermästra fantomtrupper med begränsning och att använda hennes Scarlett-ögon skulle inte netero vara till nytta på samma sätt med sin förmåga tillsammans med en riktigt strikt begränsning.
  • Det kan bero på att han inte ville. Med andra ord trodde han antagligen att han inte behövde begränsning eller löften och att han redan var tillräckligt stark utan begränsning. Men till slut vann han trots allt
  • Det skulle inte vara ett rimligt sätt att gå efter att han finner meruem är starkare, jag menar att kurapika kan överväldiga människor på fantomtroppen så det är inte meningsfullt varför netero aldrig tänkte det alternativet när han finner meruem är mycket starkare än att vara feg och sätta igång en kärnkraftsbom bra tack för att du svarade

Netero hade levt länge. Detta var den första kampen på länge där han faktiskt skulle gå upp mot en värdig motståndare. Som andra sa tidigare kan begränsningar / löften verkligen inte skapas efter att förmågan har uppfattats utom i fall som med shoot.

Det enda som Netero möjligen kunde ha använt i form av ett löfte / begränsning är någon form av Post Mortem Nen. Men det är helt möjligt att även det kanske inte har fungerat för att han tekniskt sett redan hade en post mortem-förmåga i form av miniatyrrosen, och att veta att han hade det hade han kanske inte kunnat skapa en övertygelse som var stark nog att gå av efter att han dog