Anonim

I avsnitt 4 lär vi oss att Akiko är Armed Detective Agencys läkare när hon läker Junichirou Tanizaki.

Just när hon ska börja läka honom börjar hon ta av sig skjortan, och även om Tanizaki verkar frukta vad som ska gå ner, har hon ett flin i ansiktet:

Det föreslog för mig att hon skulle ta någon form av sexuell njutning av vad som skulle gå ner.

Sedan växlar scenen till nästa rum, där Atsushi och Kunikida är, och det låter som att Tanizaki inte riktigt trivs:

Men då avtar ljudet och han suckar på det som verkar som ett behagligt sätt:

Så det fick det att se ut för mig att han led en stund, men hamnar också med att ta någon form av glädje från processen, som om Akiko tycktes vara på väg att ta sig själv.

Detta avsnitt från Akikos sida på anime Wikia säger:

Akiko är uppkallad efter en feministisk pacifistisk poet vars arbete ansågs kontroversiellt i sin tid för att skildra och uppmuntra kvinnlig sexualitet.

Så i princip, hur fungerar Akikos förmåga exakt? Vad gör hon egentligen för att läka någon?
Det har någon form av sexuell konnotation, med tanke på trivia på Wikiasidan, eller hur?

Har mangan kastat lite mer ljus på hennes förmåga? Eller har kanske författaren avslöjat något på något annat sätt?

Akiko förklarar sin egen förmåga när hon är på tåget med bombplanen i avsnitt 8 kl 16:45.

"Min förmåga, Du ska inte dö, kan bota alla sår. Även mina egna skador som du kan se. Men de nödvändiga förhållandena är hårda. Det kan bara bota dödliga skador. Vilken obekväm förmåga. Om jag vill bota måttliga skador, Jag måste först döda min patient först. " - Akiko Yosano

Från wiki:

Akiko har en sällsynt förmåga bland förmåganvändare, Du ska inte dö (君 死 給 勿, Kimi Shinitamō Koto Nakare?), Som gör att hon kan läka yttre sår. Men för att läka någon måste de först vara "halvdöda"; vilket innebär att de måste ha allvarligt allvarliga skador innan hon kan använda sin förmåga.På grund av detta är hennes förmåga obekvämt för att läka minimala sår eftersom hon måste skada den personen först.

När det gäller Akikos namn. Hon namngavs efter den feministiska poeten Yosano Akiko. Yosano Akikos dikter skrevs under det russisk-japanska kriget som var omkring 1945 då feminismen inte var mycket tänkt på. Tidigt till mitten av 19000-talet i Japan var en tid då kvinnor långsamt fick nya rättigheter, under denna tid var feminism en enorm sak för kvinnor, men kontroversiell överlag.

Man kan säga att Akikos natur och utseende förkroppsligar detta ideal.

7
  • Så mycket vet jag. Du länkar till exakt samma wiki-sida som jag länkar till, så inget nytt där. Vad jag vill veta är vad gör hon måste göra att läka människor? Jag förstår att det att ha-till-halv-död-patienten-första delen kan vara anledningen till att Tanizaki verkade ha ont i början, men jag förstår inte varför hon såg ut som om hon skulle få lite nöje av allt, inte heller varför Tanizaki suckade behagligt i slutet.
  • Det finns ingen djupare mening här. Hon dödar bokstavligen hälften av patienten och sedan aktiveras hennes förmåga. Vad som hände utanför skärmen med Tanizaki är ett mysterium, men ändå irrelevant för Akikos förmåga.
  • Jag säger detta för att scenen med Tanizaki som botas är oförenlig med scenen på tåget i avsnitt 8. "Nöjesuckan", du nämnde var helt enkelt allt vad Akiko ville göra för att döda Tanizaki, men var återigen irrelevant för att läka honom.
  • Så du menar att nöjet hon får från detta mycket väl kan vara från att halvt döda hennes patientdel?
  • @JNat ja. Det här är bara spekulationer, men ... Hennes förmåga kan vara en manifestation av hennes personlighet. Till exempel, om hennes personlighet är en sadistisk läkare, kan det ha påverkat hennes förmåga att tvinga henne att döda sina patienter för att läka dem.