Anonim

Bilmotorljud - Desensibiliserande ljud för hundar, katter och andra djur

Jag såg någon på internet undra om Ed och Al kan göra flammealkemi eftersom de har sett sanningen. Detta störde mig, eftersom detta skulle upphäva tanken att flammealkemi var svår att lära sig och att genom att förstöra Hawkeyes tatuering skulle det vara möjligt att avvärja förekomsten av en annan flamalkemist (vol. 14).

Någon föreslog att det är möjligt från en omake där Ed hittar Roys förlorade handskar, tar på dem och skapar en explosion. (Klicka för att se bilder.)

Detta är dock en omake så jag tvivlar på att det kan tas helt på allvar, och dessutom verkar Ed inte ha någon av tekniken Roy har finslipat. Ändå åtminstone med flammealkemi, där manipulation av gaskoncentrationer är nödvändig (vol. 1), verkar teknik och precision vara avgörande. Med tanke på detta skulle jag normalt förvänta mig att vara vad Ed beskriver som en "rebound".

Tillåter verkligen sanning att alkemister kringgår den normala inlärningsprocessen, förutsatt att de åtminstone har en grov uppfattning om vilka material som är involverade och vilka arrangemang som behövs om de saknar de specifika teknikerna som normalt skulle indikeras av förmågan att använda en matris? (Den sistnämnda biten är nödvändig; annars finns det ingen anledning till att Ed och Al inte lär sig på tre år hur filosofens sten skapas.)

Av de fyra alkemisterna som har sett sanningen i FMA verkar alla bara ha förmågan att utföra alkemi utan en array, och om jag inte tar fel ser vi bara dem utföra transmutationer som de kan antas ha redan känt på förhand. Vi do se Ed använda Scars dekonstruktionsteknik en gång, men till skillnad från flammealkemi, är det ingen fråga om att behöva rätt kombination av material eller exakt "teknik" här.

Jag letar efter svar baserat på manga.

3
  • Det inlägg som jag hänvisade till finns här. OP: s kommentarer i posttaggarna slog till viss del mina reservationer om deras slutsats, men det stör mig fortfarande.
  • Det verkar som om det inte finns ett enda kunskapsområde som alkemisterna som har sett sanningen vinna. De flesta får den generiska "alkemi utan att rita cirklar" men det verkar som om Roy var annorlunda. Hans handskar har cirkeln ritad på sig men han har kunskap om hur man kontrollerar eld istället.
  • @Hakase: sant, men Roy får också det: han är beroende av att ha en grupp i den sista striden och använda kunskap som han redan hade förutom det ögonblick då han omvandlar en mur för att skydda mot far utan en grupp.

Enligt min förståelse är allt det att se Sanningen göra att man kan skapa en Alchemy Array med sin egen kropp (i motsats till att rita den). det bör noteras att i 2003 anime1 att även om Ed kunde ha gjort cirkelfri alkemi från ögonblicket efter att han och Al försökte vara deras mor tillbaka så använde han fortfarande cirklar. hans första upptäckt att han inte behövde dem var när Gracia föddes och hans andra försök var under de statliga alkemistproven

Mustang känner till de finare detaljerna i hans alkemi för att han var tvungen att lära sig allt av sig själv bara från tatuering som Riza har på ryggen som placerades där av hennes far, och ytterligare förenklade det till att vara en mindre cirkel

Flame Alchemy är hjärnbarnet till mästeralkemisten Berthold Hawkeye, som hade tillbringat flera år på att fullända den före sin död från sjukdom 1905. Han trodde att den var den största och mest kraftfulla formen av alkemi, och Hawkeye vägrade att överföra kunskapen till Roy , som var hans lärling vid den tiden och i stället anförtrott hemligheterna i hans sökning efter kunskap till sin unga dotter Riza - tatuerade den perfekta uppsättningen på ryggen som den enda fysiska registreringen av dess existens. Hela matrisen verkar bestå av en cirkel som motsvarar ett inverterat hexagram som består av en stor luft triangel och en stor jord triangel, båda delas i identiska par när de korsar varandra, med en eld triangel i mitten, pekar uppåt mot en flamma. Under hexagrammet är en bild av en salamander. Utanför cirkeln finns ett par sammanflätade basilikor och texten i "Libera Me" -responsen upprepas flera gånger. Efter att Roy vunnit Rizas förtroende och tagit Flame Alchemy-kunskapen för sig själv ändrar han symbolen något för sina handskar (tar bort texten och basilikorna till förmån för en förenklad cirkel).

Källa: Roy Mustang - Flame Alchemy (4: e stycket)

medan Omake-kanonen kan ifrågasättas, logiskt sett kan Ed lika gärna göra exakt samma sak med Mustangs handskar eftersom de är en förenklad form men han har inte den finare kontrollen som Mustang har och kommer som mest att orsaka mycket stora explosioner ... eller spränga sig själv.

Utan att använda handskarna skulle Ed fortfarande behöva veta vilken typ av matris som skulle användas för att omedvetet ändra sin interna grupp och förfarandet som behövs för att använda den. när det gäller att förstå Array Ed har visat i Lab 5 att han är ganska kunnig (förstå den som skapar filosofernas sten och förändrar den för att bli mer effektiv) som man kan anta förmågan att förstå matriser som han aldrig sett tidigare kommer från kunskapen han fick från The Gate and Truth (eftersom kunskap om Homunculi skulle ha kommit från böcker han redan läst, efter att ha lärt sig om Winrys föräldrar säger Ed att han läste om dem i en bok), som sådan tittar han på Berthold Hawkeye's array kan han faktiskt kunna att förstå det snabbare än Mustang. men i sitt nuvarande tillstånd med de viktiga aspekterna för att det förstördes av Rizas begäran skulle Ed troligen behöva studera för att ta reda på vad som behövs för att slutföra det


1: Brotherhood hoppar över många av Eds tidiga år men jag kommer ihåg att händelser från 2003-anime var desamma som mangan (dvs Bald, Nina chimerat och dödades av Scar, Barry the Chopper) så det är självklart att fram till Yuswel det är mer eller mindre detsamma

5
  • 2 Tänk på att Ed beskriver processen att kastas genom porten som något som: "All alkemisk kunskap i världen tvingas in i mitt sinne."
  • @ men det är inte allt, enligt wikia är det proportionellt mot vad de ger upp som vägtull, Ed kanske har sett allt men vad han tar är inte lika mycket som vad Al har
  • 1 Det stämmer, men min poäng är helt enkelt att jag inte tror att det visas eller berättas någonstans att den enda kunskapen de får är hur man gör alkemi utan cirkel.
  • @ sant, den delen är mer ett antagande från min sida eftersom de flesta som ser sanningen måste redan veta en hel del innan de försöker mänsklig transmutation och det enda jag kommer ihåg att skulle indikera extra kunskap från The Gate and Truth är Ed förståelse för arrays som han aldrig har sett förut (som förklaras ovanför den i Lab 5). jag kommer inte ihåg om Ed säger väder att han har sett arrayen tidigare men jag kommer ihåg att Tucker var imponerad av Eds förändring av den ursprungliga arrayen
  • 1 @ Memor-X: för vad det är värt är avgiften så symbolisk att jag inte är säker på om det är möjligt att extrapolera från det. När det gäller resten verkar det mest i linje med mitt minne, men jag får se om jag kommer på något mer väsentligt.

Ganska mycket bara bildandet av en fysisk grupp eller cirkel i förformningen av alkemi. För en alkymist som är olycklig att möta Sanningen kan de använda sin kropp som cirkeln genom att placera händerna ihop och bilda en ring från hjärtat genom armarna och ryggen. Annars inget annat. Edward och Izumi tycktes antyda - under den tid de diskuterade Als minne om att möta sanningen - att mötet Sanning, bokstavligen ser "sanningen" eller kunskapen om hela universum, dvs den högsta sanningen eller all kunskap. Och att beroende på den betalade avgiften - förlorad kroppsdel ​​- ser överträdarens alkemist olika mängder av "sanningen". De föreslog att eftersom Al betalade hela sin kropp måste han ha sett nästan hela "sanningen" eller åtminstone mycket mer som hans bror eller Izumi gjorde. Men jag tror inte att de går in på det längre eller ens nämner det igen. (Detta är bara en åsikt men det kan till och med vara en tappad plotlinje eller något som författaren klippte ut senare). Men så vitt jag vet är det enda som kringgås behovet av att rita eller skapa en fysisk cirkel.